A BKV-botránynak van menetrendje

Most már tényleg látni, hogy a BKV-nak van menetrendje. Amikor a paraméterkönyvön nyűglődtek, még nem volt ennyire szembeszökő.

Akkor megállók, járatok születtek és lettek az enyészetéi, de ezek a hónapok, hetek, napok már szerves egésszé álltak össze, tavaszra körülbelül arra lehet számítani, hogy kiderül: valakik vízibuszt is loptak. Tény, hogy a MSZP korrupciós tagozatához és a Szabad Kedvezmények Hálózatához vezet a legtöbb szál, de csomóra még semmi sincs kötve, jelentős erők nyálazzák még a szerződéseket, bízhatunk benne, hogy lesznek további fejlemények. Talán még Obamát is beterítik a hullámok.

De engem jelenleg a kármentés érdekel. A politikai értelemben vett kármentés, amelyet a volt koalíció jeles emberei hihetetlen képzelőerővel, merészséggel és lelkes ügybuzgalommal végeznek. Úgy viselkednek, mint laboratóriumok egérfarmjain azok a piciny, sajtot szerető jószágok, amelyek félve a macskától, teljes erővel egymásnak esnek. Pszichiátereknek kísérlet, érett társadalmaknak figyelmeztetés, kívülálló egyének számára mulatságos.

Örül az ember, amikor felelős városházi káderek ragadják magukhoz azért a szót, hogy közöljék, ők maximum diákkorukban, bérletügyben jártak az Akácfa utcai székházban, az önkormányzat cégeinek ügyes-bajos dolgaiba eszük ágába se jutott beleavatkozni, hiszen az hatáskörtúllépés lett volna, ők pedig, ha valamire vigyáznak, az a hatáskör és a túllépés. Ők mindig mindenről a sajtóból értesülnek, de ha már nyilatkoznak, azt azért megjegyzik, hogy a másik megéri a pénzét. Különben pedig mindenki figyelmeztetett mindenkit.

Nem kezdőkről, hanem rutinos politikusokról van szó, akik nemrég még a köztük lévő szövetség természetes voltát, megbonthatatlanságát ecsetelték. Most meg kármentenek.

A pusztán hobbiból BKV-járműveket igénybe vevő utazóközönségen jóval túli köröket hoz mozgásba ez a magatartás, persze, a történetek végeláthatatlan sorával egyetemben. Kifejezetten meglepő, hogy tapasztalt, praktikákban edződött, bizalmunkból komoly tisztségekben helyt állni igyekvő polgártársaink reflexei cseppet sem különböznek egy egérétől.

Eszeveszett produkció.

Akár egy eldobott paraméterkönyv.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.