Változatlan marad az MSZP fővárosi listája

Az angyalföldi szocialisták hét eleji ülésén ismét szóba került a fővárosi pártlista újraírásának lehetősége, elsősorban a botrányok miatt „megégett” Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes hátrébb sorolása. Hagyó jelenleg az első ötben szerepel a névsorban. A Magyar Nemzet szerint a tanácskozáson Lendvai Ildikó pártelnök is részt vett.

Tény, hogy a kerület vezetése semmiféle határozatot nem hozott, hivatalos kezdeményezést sem tett. Sőt, úgy tudjuk, a kerületi elnökök tegnapi ülésén egybehangzóan elítélték a tanácskozáson elhangzottak kiszivárogtatását és „felnagyítását”. Az ülésen egyébként Hagyó Miklós a XII. kerületi szervezet vezetőjeként vett részt.

Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke elmondta: Borszéki Gyula, az angyalföldi szervezet első embere is elítélte a történteket és „az ismeretlen kiszivárogtató nevében is elnézést kért”.

Nem ez az első szervezkedés bizonyos kerületekben a fővárosi pártvezetés, illetve a fővárosi lista összeállítása ellen; ezek a kezdeményezések azonban rendre érdemi támogatás nélkül maradtak. Legutóbb a csepeli tagság, majd a XVII. kerület egyik elnökségi tagja szólította fel lemondásra a budapesti vezetést és kérte a lista újraírását, és hozott ilyen határozatot az MSZP budapesti központi pártszervezete is – igaz, a háromszáz tagot számláló csoportból alig harmincan voltak csak jelen a szavazáson, s az indítványt is csak tizenheten szavazták meg.

Néhány héttel ezelőtt rendkívüli párttanácsot hívtak össze, ahol a fővárosi vezetés bizalmi szavazást kért maga ellen: a titkos voksoláson nyolcvanöt százalék marasztalta a mostani vezetőket. Az MSZP budapesti listáját is annak idején hasonló támogatással, hetvenszázalékos többséggel fogadták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.