Robbanás a Belvárosban

Robbanás történt péntekre virradóra a főváros V. kerületében, egy Balaton utcai lakásban. Az ott lakó 80 év körüli férl olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen megsérültek. Feltehetően a gázkészülék okozta a robbanást. Az épületben körülbelül 150-en élnek, közülük az ott tartózkodó 86 embert még az éjjel kiköltöztették, többségük rokonoknál kapott elhelyezést. A kár több százmillió forint, a legfelső emeletet újra kell építeni, az alsóbb szintekre várhatóan a jövő héten visszaköltözhetnek a lakók.

A robbanás miatt a szomszédos épületben lévő bölcsődét és óvodát is be kellett zárni. A robbanásban és a tűzben teljesen megsemmisült a ház tetőszerkezete, a tetőtéri három lakással együtt. Rogán

Antal belvárosi polgármester bejelentette: a védőtető kialakítása és a szükséges bontások, a munkálatok 30-50 millió forintos költségeit az önkormányzat magára vállalja. Ugyanakkor a valódi kár ennél lényegesen több lehet, meghaladhatja majd a százmilliót, ehhez is lehet, hogy hozzájárul az önkormányzat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.