BKV: mozog a célkereszt

Megkezdte a felkészülést a jövő hét keddtől meghirdetett sztrájkra a BKV-nál decemberben megalakított sztrájkbizottság. Tegnap se közeledtek ugyanis az álláspontok a szakszervezetek és a vállalat menedzsmentje közt az új kollektív szerződésről, holott mindkét fél azt állítja, hogy engedett eredeti álláspontjából. A munkabeszüntetés alatti még elégséges szolgáltatásról sincs egyezség. Így a jelenlegi információk alapján szinte bizonyosnak tűnik, hogy kedden nulla órától határozatlan ideig állnak a fővárosi autóbuszok, és nem közlekednek a metrókocsik sem.

A BKV-val összefüggő hír, hogy tegnap reggel a lakásáról állították elő a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói Horváth Évát, Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármesterhelyettes volt szóvivőjét, akit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg. A rendőrség szerint ugyanis tényleges munkavégzés nélkül vett föl bért a cégtől. Lapunk úgy tudja, a BKV számára rendkívül előnytelen szerződéseket és a törvénysértő végkielégítéseket vizsgáló nyomozócsoport további gyanúsítottak kihallgatását tervezi a jövő héten.

Egy forrásunk szerint addig a személyig is eljuthatnak a nyomozók, aki esetleg közbenjárt a BKV-nál Horváth Éva foglalkoztatása érdekében. Ha volt ilyen ember, könnyen gyanúsított válhat belőle is. Eközben a Fővárosi Főügyészség úgy döntött: indítványozza Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását. Emlékeztetőül: az ő feltűnően magas végkielégítése, majd továbbfoglalkoztatása nyomán pattant ki a BKV-botrány. Ma még megjósolni is nehéz lenne, hányan lesznek még az ügy érintettjei.

A vállalat körüli visszaélések jó része Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója hivatali idejére esik, ám ő a vizsgálatok befejeződése előtt nem kívánt válaszolni munkatársunk kérdéseire.

Vigyázat, csúszós!
Vigyázat, csúszós!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.