Aligha manipulált Dávid Ibolya UD-cédéje

Három hete a Magyar Nemzet azt írta, „az MDF elnöke manipulált, vágott, részben törölt hangfelvétellel robbantotta ki az UD-ügyet. Az igazságügyi hangszakértői vélemény úgy fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén”.

Az igazságügyi hangszakértőnek a Központi Nyomozó Ügyészség által folytatott eljárásban – egyebek között – arról kellett véleményt formálnia, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal által készített hangfelvételek, vagyis az ügyben nyilvánosságra került hanganyagok azonosak-e, illetve az utóbbiakat manipulálták, szerkesztették, vágták-e.

Lapunk információi és a rendelkezésünkre álló dokumentumok nem támasztják alá azt az állítást, hogy például a Dávid Ibolya által bemutatott, és az ellene irányuló adatgyűjtést taglaló hangfelvételek manipuláltak lettek volna. A szakértő egy helyen úgy fogalmaz, hogy az általa összehasonlított, és grafikus úton is elemzett felvételek „szemmel láthatóan azonosak”.

Az általunk ismert igazságügyi szakértői dokumentum nem tartalmaz olyan kitételt, amely bármely nyilvánosságra került felvétel manipulált voltára utalna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.