Dávid Ibolya: fatális félrevezetés

Dávid Ibolya szerint nem fatális félreértés, hanem fatális félrevezetés és fordulat történt az UD Zrt.-ügy legutóbbi tárgyalásán.

A Fővárosi Bíróság kedden tartott tárgyalást tartott abban a személyiségi jogi perben, amelyet Tombor András indított az MDF és Dávid Ibolya ellen. Orbán Viktor egykori tanácsadója jó hírnevének megsértése miatt perelt, álláspontja szerint ugyanis a pártelnök azt a hamis látszatot keltette, hogy megfigyeltetésében és lejáratásában ő szerepet játszott volna. Tavaly szeptemberben Dávid azt mondta: egy hangfelvétel szerint - amelyet Tóth János, az UD egyik vezetője folytatott Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával - T. A. (Tombor András) az UD Zrt.-t azzal bízta meg, hogy gyűjtsenek róla terhelő adatokat, a megbízás mögött Almássy Kornél áll, a párt élén történő váltást pedig S.-ék (Stumpf Istvánék) pénzelik. A kedden tanúként meghallgatott Tóth azt hangsúlyozta: a telefonbeszélgetés során rögzített közlése félinformációkon alapuló, téves tájékoztatás, félreértés volt. Az MDF elnöke tegnap erre közleményben reagált, amely azt tartalmazza, hogy Tóth ezek szerint félretájékoztatta és becsapta Csányi Sándort. Részinformációk alapján nagyzolt, amikor a senki által sem cáfolt telefonbeszélgetésben azt mondta: azt szeretnék "ha dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve".

"Senki sem gondolhatja komolyan, hogy az OTP Bank számára őrző-védő feladatokat ellátó cég vezetője egyszerűen megvezette Csányi Sándort", áll a közleményben.

Dávid Ibolya úgy véli, hogy fordulat állt be Tombor András esetében is, ugyanis Herényi Károly írásbeli bizonyítékot csatolt a bíróságnak, amely igazolja: Tombor kísérletet tett arra, hogy beleavatkozzon az MDF belügyeibe. Ezért Almássy Kornél visszaléptetése fejében olyan írásbeli javaslatot fogalmazott meg Herényinek, amelyben az MDF politikusait "sakkfiguraként rakosgatta egy számára szimpatikus elnökségben". Egyúttal megjelölte, mely pártbéli pozíciók kijelölésére tart igényt. Mindez a megfigyelési ügy kirobbanása előtt történt, és a papír Almássy visszaléptetéséről szól. Kérdésre Tombor elismerte, a dokumentumon szereplő kézírás a sajátja - áll az MDF elnökének közleményében.

Az archív képen Dávid Ibolya az elhíresült CD-vel indul nyilatkozni a sajtóban
Dávid Ibolya
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.