A Fidesznek nincs szava a könyvmegsemmisítő kommandóra

Csak a Fidesztől nem kapott negatív visszajelzést a Demokrata az ominózus "könyvmegsemmisítős" írás megjelenése után.

"Gyakorlatilag mindenhonnan negatív visszajelzéseket kaptam, kivéve a Fideszt. A Fidesz és a Fidesz kulturális tagozata részéről semmilyen reakció sem érkezett Pozsonyi Ádám írására", nyilatkozta lapunknak Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője munkatársunk kérdésére megerősítette: tagja a Fidesznek és a párt kulturális tagozatának is.

A szóban forgó cikkben Pozsonyi "Bucó" Ádám - a hetilap egyik állandó rovatának szerzője - Spiró György, Konrád György, Nádas Péter, Esterházy Péter és Bächer Iván műveinek megsemmisítésére tett javaslatot. Szerinte ezek az írók "gyilkosaink, és mérgeiket ki kell iktatnunk a szervezetünkből". Ezért arra szólította fel olvasóit, hogy "három-négyfős csoportokban fésüljük át a könyvtárakat, és lopkodjuk ki, majd semmisítsük meg a ballib hazaárulás, és ízléstelenség fekélygócait". Bencsik András szerint az, hogy Pozsonyi Ádám "liberális-pukkasztó" írását valaki komolyan veszi, a gyűlöletkampány, a balliberális hadgyakorlat kezdetének jele. - Szó sincs arról, hogy neonácik könyvégetésre készülnének - tette hozzá.

A Fidesz kulturális tagozatának jelenleg nincs elnöke (Pálinkás József volt, mielőtt az MTA elnöke lett). Elnökségi tag Hoffmann Rózsa, Jankovics Marcell, Nagy Kálmán, Szarka László, Simonffy Márta, Speidl Zoltán. Nagy Kálmán nem kívánt az ügyben nyilatkozni. Jankovics Marcell kérdésünkre azt mondta, hogy nem olvasta az írást, így nem áll módjában azt kommentálni. A kulturális tagozat hosszú ideje nem ülésezett, tisztújítás november 21-én lesz. A Fidesz kulturális tagozatának mottója: "A kultúra, a tudás és a fejlődő technológia számára egyaránt szükség van egy iránytűre, amelyet a jó erkölcs és a józan ész segítségével lehet megtalálni. A kérdés tehát az, hogy megtaláljuk-e ezt az iránytűt".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.