A 'zsidó vinnyogás' ellenére folytatódik a hungarista kiképzés

A hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal újabb kiképzőtáborokat szervez, többfelé az országban. A táborokban "buzik, cigányok és zsidók továbbra sem vehetnek részt". Szakállasok sem. Előírás a borotvált arc és a rövid haj.

Győrtől nem messze, a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) "központi táborában" háromnapos katonai gyakorlatot tartottak a hungaristák - írtuk idén tavasszal. A kiképzés folytatódik, ezúttal már az ország több pontján. Az "arcvonal" hírül adta, hogy ifjúsági szervezete, a Vándorsólyom Hagyományőrző Bajtársi Közösség a "nemzetközivé szélesedett zsidó vinnyogás ellenére" újra megszervezi táborait, térségenként egyet-egyet. Így a jelentkezőknek nem kell többet utazniuk száz kilométernél.

A hungaristák várnak minden "nemzeti elkötelezettségű, a hazájáért tenni kész magyar munkást és fiatalt", ami annyit jelent, hogy "hiába volt az őrült jajveszékelés", a táborokban "buzik, cigányok és zsidók továbbra sem vehetnek részt". Általános előírás a frissen borotvált arc, a bakancs, a rövidre vágott haj. Az ápolt bajusz viselete megengedett, de a szakáll nem. A testékszerek szintén tiltottak.

A táborokat azonos időben, október 23-25-e közt rendezik. A kiképzések "rajkötelékben" történnek, a résztvevők elméletileg és gyakorlatilag is elsajátíthatják a harcászati alapokat, megismerkedhetnek a lőfegyverekkel. A katonai jelleg egyértelmű, még akkor is, ha a meghívó tanúsága szerint nem valódi, hanem úgynevezett airsoft (szabadon tartható, műanyag vagy biológiailag lebomló lövedéket kilövő) fegyvereket használnak.

A hungaristák próbálnak úgy tenni, mintha nem lenne takargatnivalójuk. Hangsúlyozzák: magánterületen, a hatályos jogszabályokat betartva rendezik a táborokat, amelyek elvileg nyilvánosak. Ehhez képest a szervezők elég sok konspiratív elemet alkalmaznak. A részvételt előzetes regisztrációhoz kötik, az adatokhoz fényképet is csatolni kell. Első körben azok jelentkezését fogadják el, akik már részt vettek hasonló táborokban vagy azokét, akiknek megfelelő ajánlásuk van. A hungaristák egyelőre a táborok helyszínét is titokban tartják: a részletekről mindenki három nappal a kezdés előtt kap tájékoztatást. Mobiltelefont, kép- vagy hangrögzítő eszközt tilos bevinni.

A hungaristák felfogását jellemzi az a publikáció, amely szerint az úgynevezett cigánykérdéshez teljesen hibás szociális-kulturális-közbiztonsági szempontból közelíteni. A problémát - olvasható a Magyar Nemzeti Arcvonal által is propagált szövegből - kizárólag faji kérdésként kell kezelni: "nem csendőrségre van szükség, hanem a cigányság teljes kitelepítésére".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.