Nagykőrösi rokonok és beruházások

Augusztusban fejeződött be Nagykőrösön a Dózsa György út aszfaltozása, amit a tiszakécskei székhelyű, de országosan több céget is működtető Duna Aszfalt Kft. végzett. A cég a napokban elnyerte a nagykőrösi vasútállomás előtti tér rendezésének kivitelezési jogát is.

E beruházás értéke több mint százmillió forint. Az ügy pikantériája, hogy a Duna Aszfalt fő tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a lánya a nagykőrösi polgármester fiának, ifjabb Czira Szabolcsnak a felesége. Az ellenzéki képviselők emiatt több fórumon is bírálták a fideszes polgármestert, Czira Szabolcs országgyűlési képviselőt, mondván: a beosztásával összeegyeztethetetlen, hogy a "nászura" jelentős beruházásokat végez a városban.

Czira szerint ez a helyi MSZP által kreált, mondvacsinált ügy, hiszen a pályázatok nyílt eljárásban zajlottak. A polgármester elmondta: a pályázat kiírásában, a kivitelezők kiválasztásában nem vesz részt, csupán a döntés után, a szerződések aláírásakor szembesül azzal, hogy egy-egy beruházást ki nyert el, és nem tudja, hogy a "nászurának" milyen vállalkozásai vannak.

László Ferenc, a szocialisták kőrösi frakcióvezetője szerint a kivitelezőket kiválasztó bizottság csak fideszesekből áll, s ez nem jó előjel az elkövetkezendő milliárdos nagyberuházások - főtéri rekonstrukció, csatornázás - lebonyolításához.

Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa azt mondta: vállalkozása több mint ötszáz embert foglalkoztat, országos jelentőségű beruházásokban vesznek részt, a pályázásokat külön csoport végzi.

Nyíkos Sára Nagykőrös jegyzője azt mondta: a közbeszerzési törvényben szabályozott összeférhetetlenségről nincs tudomása, ezzel ellentétes nyilatkozatot az eljárásban részt vevők egyike sem tett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.