Lemondott cégvezetői megbízásáról Meggyes Tamás kabinetfőnöke

Nem vártam meg a jegyzői utasítást, hétfőn lemondtam mindkét cégben a vezetésről. Nem fogja törölni elérhetetlenség miatt a cégbíróság a MED 21 Kft.-t sem - állítja a több mint százmilliós köztartozást felhalmozó, de vagyon híján maradt Fidesz-közeli nyomdák tulajdonjogát "begyűjtő" cég, a MED 21 eddigi vezetője, Bakos Erika, Meggyes Tamás esztergomi polgármester kabinetfőnöke. Megadtuk az új címet, minden iratot átveszek és rendezek. Százezer forint alatti büntetésre számítunk csak, amiért évekig nem nyújtottunk be adóbevallást - közölte lapunkkal.

Az APEH június 6-án rendelte el a cégtörlési eljárást. Erre azért került sor, mert a gazdasági társaság a székhelyéről, a cégvezető pedig a bejelentett lakhelyéről ismeretlen helyre távozott.  A cégbíróságnak megadott "új cím" azért is figyelemre méltó, mert a Fidesz választmányi elnöke, Kövér László testvére, Kövér Szilárd és felesége, Bakos Erika sosem laktak a cégbíróságnak majd egy évtizede bejelentett nagytarcsai lakcímen. Bakos Erika hangsúlyozta, a MED-nek nincs adótartozása, s "csak" 2006 óta nem nyújtott be mérleget. (A cégbírósági aktában 1994. és 1996. évi mérleg szerepel, az elektronikus nyilvántartásban az 1999. évben benyújtott egyetlen mérleg lelhető fel).

A vezető köztisztviselői posztjával összeférhetetlen cégvezetői megbízatásait elmondása szerint hétfőn szüntette meg Bakos Erika, jóllehet korábban azt mondta, csak akkor válik meg posztjaitól, ha erre Esztergom jegyzője írásban felszólítja.

Bakos nem válaszolt több mint egy hónapon át lapunk kérdéseire, mert úgy érezte, ennél méltóbb témák is vannak az életben. - Megtettem mindent, amit ezekkel a cégekkel meg kellett tenni, visszamaradt még mindaz, amit öt éve keletkezett családi problémák miatt nem tudtunk megtenni. (Meggyes korábban azt nyilatkozta lapunknak: a Kövér házaspár külön él). Jelenleg politikai főtanácsadója vagyok a polgármesternek, közszolgálati, illetve köztisztviselői munkaviszonyom 27 éve tart - mondta az egykori tanárnő, aki azért váltott, mert, mint mondta, több diplomája ellenére a megélhetésük nem volt biztosított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.