Gömöri csak azért sem mond le

Nem mond le, a testület közgyűlésére bízza annak eldöntését, távozzon-e posztjáról – jelentette be a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, Gömöri Zsolt. Azután adott ki közleményt, hogy a hiteltámogatása, a fizetése, a jutalékai miatt kirobbant pénzügyi viták nyomán tegnapra úgy tűnt, elfogyott körülötte a levegő.

Több szponzor jelezte, hogy az vitás ügyek lezárásáig felfüggeszti a támogatást, a felügyelő-bizottság tagjai lemondtak, csütörtökön pedig Lázár János kancelláriaminiszter szorgalmazta távozását, a MOB elnöke, Borkai Zsolt pedig úgy fogalmazott: „A kialakult helyzetben Gömöri Zsolt már nem tudja hatékonyan képviselni és hitelesen szolgálni a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a sportolókat.”

Mindezek után a péntek kora délután Gömöri Zsolt közleményt adott ki. Írását teljes egészében idézzük:

„Mindenki véleményét nagy tisztelettel meghallgatom, különösen igaz ez Lázár János miniszter úr és Borkai Zsolt, a MOB elnökének nyilatkozataira. Szeretném megismételni a korábban már elmondottakat. A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége már napokkal ezelőtt június 19-re összehívta az MPB rendkívüli közgyűlését. Az a javaslatunk, hogy a közgyűlés tartson bizalmi szavazást az elnökről, illetve az elnökségről. Bizalom nélkül nem lehet dolgozni. Ha a bizalom bármely okból megrendül, megszűnik, tehetünk akármit, az jó nem lehet, azt mindig megkérdőjelezik, mindig gyanús lesz. Az MPB egy civil szervezet, ahol a bizalomnak a közgyűléstől kell származnia. Nem egyes személyektől, nem egyes sportolóktól, nem sportvezetőktől, nem politikai döntésektől, nem egyéb szervezetektől, nem a MOB-tól, nem minisztériumtól, hanem a tagságot képviselő közgyűléstől. A bizalmat el lehet veszíteni okkal és ok nélkül is, a végeredmény szempontjából ez (sajnos) mindegy. A hazugságokat már cáfoltuk. Most kérjük a bizalmat annak letéteményesétől, a közgyűléstől. Ha nem kapunk bizalmat, akkor válasszon új elnököt, elnökséget a közgyűlés. Csinálja más jobban, ha tudja. Ha bizalmat kapunk, akkor viszont lehet nyugodtan dolgozni és a lejárató kampánynak egyszer és mindenkorra vége.”

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.