galéria megtekintése

Isten véled, édes Biroskám!

0 komment


Bodnár Zalán

Női csapatot edz és búcsúmeccsére készül a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter, akit a Szomszédok stílusában készült hirdetéssel leptek meg.


– A Szentes elleni női bajnoki mérkőzésen mutatkozott be edzőként az Eger élén. Hogy érezte magát ebben az új szerepkörben?

– Nyilván tanulnom kell még sokat. Nemrégen még játszottam, a vízhez vagyok szokva, most pedig az oldalvonal mellől kell segítenem a csapatot. Nem tudtam még mindenre odafigyelni. Nagyon bosszús vagyok a vereség miatt (14-9 lett a végeredmény – a szerk.), de nem haragszom egyik játékosomra sem. Még az út elején vagyok, sok türelemre, munkára és kitartásra van szükség. Nem szabad most, az első vereség után azonnal összeesni, mint a vizes zokni.

– Mi inspirálta, hogy edzői pályára lépjen, és miért női csapatnál próbálja ki magát?

 

– Bárány Attila elnök úrral azt beszéltük meg, hogy ha ezen a poszton viszonylag rövid idő alatt jó eredményt érek el, akkor több előrelépési lehetőség is nyílhat. Az edzősködés azonban egy másik szakma, ami ráadásul új a számomra; előbb még ki kell derülnie, van-e hozzá tehetségem. Egyelőre nagyon élvezem, jó látni, hogy a játékosok igyekeznek végrehajtani, amit kérek, és érvényesíthetem az elképzeléseimet.

Biros bemutatkozik
Biros bemutatkozik
Koncz György / Népszabadság

– Edzői bemutatkozása éppen arra a napra esett, amelyen tizenhat esztendeje első olimpiai aranyérmét nyerte Sydney-ben. Eszébe jutottak az oroszok elleni döntő pillanatai?

– Jó, hogy az újságírók mindig számon tartják a dátumokat, és emlékeztetnek bennünket a korábbi nagy sikerekre. A Szentes elleni meccs előtt egy másik médium­ azt tudatta velem, hogy napra pontosan huszonegy éve játszottam első meccsemet az egri csapatban. Én nem nagyon tartom fejben ezeket az időpontokat. Bár az első olim­piai győzelem napját korábban mindig tudtuk, mert Dénes (Kemény, az akkori szövetségi kapitány – a szerk.) az évfordulókon mindig szétküldött egy SMS-t. De most ő sem írt.

– Milyen érzésekkel készül október 9-i egri búcsúmeccsére, amelyen tiszteletét teszi – többek között – Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Kiss Gergely, Kis Gábor, Varga Dániel is?

– Biztos, hogy különös élmény lesz, tele érzelemmel. A többiek számára is, mert – bár az én búcsúmeccsemként hirdették meg – sokan szintén búcsúznak: többen már visszavonultak vagy a befejezés határán állnak. A Biros Péter barátai elnevezésű együttes mérkőzik meg az egri csapattal, négyszer ötperces meccsen. Lehet, hogy már nyikorognak a csontok, de ígérünk néhány nagy gólt.

– Látta azt a promóciós videót, amely a Szomszédok című kultikus teleregény stílusában reklámozza a búcsúmeccset volt válogatott – csapattársai előadásában?

– Persze. Meglepetésnek szánták, és nagyon jól esett. Függetlenül attól, hogy nem mindenki született színész­óriásnak, mint Benedek Tibi nagypapája és papája...

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.