galéria megtekintése

Ütközés az autósokkal

0 komment

Munkatársainktól

Budapest a bőség zavarával küzdhet 2017. július 23-án. A vizes vb-n akkor kezdődnek az úszóversenyek, és néhány napja kiderült: szintén akkor rendezik a Forma–1 magyar futamát. Igaz, azt Mogyoródon, a Hungaroringen tartják, ám a csapatok a főváros szállodáiban laknak.

Budapest ugyan világváros, ám annyi exkluzív szállodai hely nincs, amennyire e két rangos sportesemény idején szükség lenne.
Amikor az autós futam előzetes időpontját közzé tették, Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a nemzetközi alelnöke Lausanne-­ban áttekintette a váltás lehetőségeit­ Cornel Marculescuval, a nemzetközi szövetség általános igazgatójával, és arra jutott: előtte Wimbledon, valamint Tour de France, utána atlétikai világbajnokság van. Arra a kérdésre, hogy kitértek volna-e, Gyárfás határozott igennel válaszolt. – Akkor most gond van? – kérdeztük. „Mi tagadás, van. De megoldjuk” – hangzott a válasz.

Kíváncsiak lettünk volna Szántó Éva, a Bp2017 elnevezésű nonprofit kft. ügyvezető igazgatójának a véleményére, ám ő udvariasan elhárította érdeklődésünket, mondván: „Ne haragudjon, alig van időm, a sajtóközleményhez nincs mit hozzáfűznöm.”

Részlet a társaság hivatalos indoklásából: „A júliusi dátum kijelölése széles körű nemzetközi egyeztetés alapján történt 2015 tavaszán. Miután az úszó-vb rendezői kézhez kapták Bernie Ecclestone-nak, a Forma–1 igazgatójának arra vonatkozó levelezését is, hogy kész a Magyar Nagydíj időpontját megcserélni, a szervezők véglegesítették az időpontot a Nemzetközi Úszó Szövetséggel, illetve televíziós partnereivel.”

 
Katie Ledecky hol lakik?
Katie Ledecky hol lakik?
Reuters/USA Today Sports

A Népszabadság információi szerint szóba került, hogy a magyar futamot augusztus első hétvégéjén rendezzék, ám ebbe a pilóták szakszervezete nem ment bele, mivel a versenyzők az év nyolcadik hónapjában vannak szabadságon. A vizes vb dátumának ismeretében az idén már amúgy is volt csere, a Német Nagydíj ugyanis visszakerült a naptárba, s azt korábban mindig a magyar futam után rendezték. A medencében a július 30-i zárónap a legfrekventáltabb – akkor lesz a legtöbb döntő –, s hogy ne legyen „ütközés” az autósokkal, már az idei mogyoródi viadalt is egy héttel a németországi verseny előtt tartották.

A vizes vb szervezőinek közleményéből kiderül: egy éve tárgyalnak a szállodákkal, de „az előzetes egyeztetések után csak az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárások befejezésével lehet szerződni a tendereken győztes hotelekkel”. Úgy tudjuk, a vizesek számára változatlanul az a legfontosabb, hogy a Margit-szigeti szállodákban vagy a Dagály-komplexumhoz a legközelebbi hotelben csak az úszó-, pólós- és egyéb küldöttségek lakjanak, s erre változatlanul reális esély mutatkozik.

S hogy teljes legyen a nyári zsongás: július 23-án kezdődik majd Győrött az európai ifjúsági olimpiai fesztivál is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.