Most & Itt

Zuschlag Jani házhoz jön

Zuschlag Jani házhoz jött a pofonért. Előmászott a csatornából, hunyorgott kicsit a fényben, ami nem csoda: ő maga is alig akarta elhinni, amit...

Zuschlag Jani házhoz jött a pofonért. Előmászott a csatornából, hunyorgott kicsit a fényben, ami nem csoda: ő maga is alig akarta elhinni, amit mondott. Hogy valamikor volt nála ötvenmillió forint. Még a szocialistáktól kapta 2006-ban, így vették rá arra, hogy ne induljon a képviselőségért. Nejlonszatyorban küldték neki a szocialisták az ötven misit, a Nokiás dobozok csak később jöttek a képbe.


Egy titkárnő vitte a pénzt, mind az ötvenmilliót: ment végig az utcán a titkárnő, befordult a sarkon, ahogyan a titkárnők szoktak ötven millióval vonulni, átment az úttesten, és még mindig nála volt a pénz, szerencse, hogy nem rabolta el tőle senki.

Nem önerőből mászott most elő a sötétből a Zuschlag Jani, voltak neki segítői. A Napi Gazdaság című újság támogatta abban, hogy a világosságra vergődjön, ez a lap közölte azt a vele készült interjút, amelyben elmondta az ötvenmillió forint történetét.

Arra nem volt kíváncsi a Napi Gazdaság, hogy miért fogadta el a pénzt a Zuschlag Jani, és hogy fizetett-e utána adót. Amúgy nem rossz fiú a Zuschlag Jani, és még az sem ront a renoméján, hogy bizonyos csínyek elkövetése okán hat évet ült börtönben.

Most mégis tisztán áll a Fidesz médiája előtt, mint a ma született igazmondó.

G. Fodor Gábor, aki a Zuschlag Janival készült interjút elkövette, hitt abban, hogy a Jani a börtönben megjavult. Nyilván abból kiindulva, hogy mindenkinek jár még egy esély, ezért nem kérdezte meg azt, amit tisztességes újságíró biztosan megkérdezett volna.

Innen is látszik, hogy G. Fodor Gábor nem újságíró, hanem a Századvég intézet stratégiai igazgatója. Ez a Századvég ugyanaz a Századvég, amelyről még egy retardált napközis is tudja, hogy Magyarországon mindenki másnál jobban teljesít. Ha nem így lenne, nem kapott volna Orbán Viktor kormányától az elmúlt években több százmilliós megrendelést. Ráadásul a szellem olyan óriásait adta a magyar közéletnek, mint például Giró-Szász András, aki ma már kormányszóvivő, vagy, teszem azt, Kumin Ferenc, aki államtitkári rangban számtalan nyugat-európai újság levelezője. De tőlük függetlenül is jelentős a Századvég, nem véletlenül lett ennyi sok pénze, amit azután nem földekre, vagy trafikra költött, hanem arra, hogy tavaly augusztusban megvásárolja a Napi Gazdaságot.

A Napi Gazdaságnak könyvkiadója is van, mely kiadó korábban főként gazdasági témákkal foglalkozott, de most – nyilván a századvéges befolyástól teljesen függetlenül - úgy döntött, hogy kiadják a Zuschlag Jani könyvét.

Hétfőn jelenik meg a Zuschlag Jani könyve, addig nem nyilatkozhat, mert a Napi Gazdaság megtiltotta neki. Nem tartója a Napi Gazdaság a Zuschlag Janinak, hanem a kiadója, ráadásul a Zuschlag Jani szabad ember, leülte a rá kirótt börtönéveket. Jobb híján csak arra tudunk gondolni, hogy az egykori ítéletnek volt egy titkos záradéka, miszerint a Zuschlag Jani szabadulása után csak a Napi Gazdaság engedélyével nyilatkozhat.

Kár, mert G. Fodor Gábor kivételével szinte mindenki más megkérdezte volna a Zuschlag Janitól, hogy miért épp most, a választás közeledtével jutott eszébe ez a régi történet. Miért nem mondta már el korábban mindezt? Az őt annak idején kihallgató ügyészeknek, rendőröknek, nyomozóknak? Újságíróknak, teszem azt.

Miért épp most öklendezte fel ezt a rengeteg igazságot?

Mert így, G. Fodor Gábor kivételével természetesen, mindenki arra gondol, hogy a Zuschlag Jani megvilágosodása a választási kampány része, pártcélokat szolgál, más értelme nem nagyon van.

Nem lehet jó most Zuschlag Janinak lenni. Olyan ő, mint egy tehetségkutatóban feltűnt celeb: holnap új hősök jönnek, őt pedig elfelejtik megint. Aztán négy év múltán egy másik mesével megint előkerül, és lenyilatkozza egy akkori kormánypárti lapnak, hogy 2014-ben a Fidesztől kapott ötven misit.

Ígérjük, azon is röhögni fogunk, mi mást tehetnénk.

Most & Itt
2014.03.08 10:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.