Most & Itt

Zsidók kiirtására szakosodott cég

Az Expressz hirdetési újság idáig főként azzal foglalkozott, ami a dolga: használt és új autót lehetett vásárolni, jó fekvésű telket és...

Az Expressz hirdetési újság idáig főként azzal foglalkozott, ami a dolga: használt és új autót lehetett vásárolni, jó fekvésű telket és nagy értékű ingatlant, pedigrés kutyát és beszélő papagájt, ha valakinek meg ahhoz volt érkezése, szerelmet is vehetett elfogadható áron.
A kiváló sajtóorgánum internetes változata a napokban egy új szolgáltatással is bővült. Igaz, csak átmenetileg, mert az itt idézett hirdetést egy nap elteltével törölték az újság honlapjáról, ám a kezdeményezés még így is igen figyelemre méltó.
A hirdetés szövege így hangzott:
Zsidók kiirtására szakosodott cégünk vállalja hájfejű parlamenti zsidók, újgazdag brókerek, MSZP-s és SZDSZ-es népsanyargató képviselők, magyarellenes cionista, fitymás neo- és divatzsidók, esetleg önkormányzati bürokrata semmittevők és polgármesterek likvidálását, nyilvános internetes kivégzését, ha kell, családostul.
Tudom én, nem kell minden hülyeségre egyből rárepülni. Ezek a hígagyúak ugyanis épp azért provokálják a normális emberek társadalmát, mert azt akarják, hogy odafigyeljünk rájuk.
És mi persze odafigyelünk. Nem azért, mert tartunk tőlük – legföljebb, ha undorodunk. De a szemünk sarkából azért egy kicsit mégis odafigyelünk, mert tudjuk, hogyha nem ezt tesszük, akkor egy óvatlan pillanatban sokan lesznek.
Sokan lesznek és elegen.
Különben meg nem gondolták komolyan. Nálam, és sokunknál okosabb ember mondta ezt: tanult illető, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza nyilatkozta, hogy a megjelent szöveg ugyan ízléstelen, elítélendő, és provokatív, de nem több mint egy rosszízű tréfa.
Már kezdtünk aggódni.
A Magyar Antifasiszta Liga elnökének sem tetszik a hirdetés, ám ők sem próbálnak jogi lépéseket tenni, mert – az illető úr finoman fogalmazott - nem hisznek abban, hogy a hosszadalmas eljárás végén precedens értékű ítélet születne.
Mi meg abban hiszünk, hogy érdemes lenne magyarul beszélni. Vagyis nem elkenni a dolgokat, hanem azt mondani: a hosszadalmas eljárás a valóságban azt jelenti, hogy az esetleges per a bíróságon évekig elhúzódhat. Láttunk már ilyet, a Magyar Gárda feloszlatásának ügyében például, ahol egy év elteltével jószerivel még el sem kezdődött a tárgyalás. Még maszatolásnak is alig nevezhető, ami az elmúlt egy esztendőben történt - most jelenleg ott tart az ügy, hogy beavatkozókról vitatkozik a taláros testület, s amíg ez nem tisztázódik, addig érdemben egy tapodtat sem lépnek előre. Közben még a tárgyalásra kijelölt bírót is megfenyegették – jogállamban élünk, úgyhogy ennek sem lett semmilyen következménye. És az engedély nélkül felállított turul szobor ügyében is hasonló eljárás van folyamatban – ha ugyan eljárásnak lehet nevezni a töketlenkedést, amit némi nagyképűséggel jogi procedúrának szoktak emlegetni.
Ami pedig a precedens értékűséget illeti, erre is láttunk már néhány példát. Ifj. Hegedűs minden különösebb nehézség nélkül prédikálhat a Szabadság téri templomban, és mindenhol máshol, ahol úri kedve úgy tartja. Állítólag folyik ellene néhány egyházi eljárás, de ennek a közvélemény, amelynek többsége része nem olvassa az egyházi értesítőket, csak azt érzékeli, hogy ifj. Hegedűst a galíciai jöttmentek ügyében is felmentették, elvtársai a vállukon hozták ki a tárgyalóteremből. Meg azt, hogy a Bede testvérek is szabadlábon várják, hogy egyszer majd talán valamikor lesz elég ok, hogy eljárás induljon a Jud Süss jogtalan és undorító vetítése ügyében.
Értjük mi a jogalkotó szándékát, miszerint valakit szidni a véleményszabadság része, azaz nem bűncselekmény. És valakit kiirtással fenyegetni ugyan nem szép dolog, de már a mi köztársasági elnökünk is megmondta, hogy ugyanennyire visszatetsző a fenyegetéssel riogatni.
Magyarul, kuss mindenkinek, ne tessék az ördögöt a falra festeni, majd csak akkor vegyük elő a festőszerszámokat, ha eljön az ideje.
Magyar táj, magyar ecsettel.
Kissé konkrétabban tehát azt lehetne mondani: az Expresszben egy teljes napon át látható felhívás szövegezői csupán egy rosszízű tréfát űztek. Dehogyis van nekik zsidók kiirtására szakosodott cégük! Tessék megnézni a szaknévsort, ha valaki ilyet talál benne, megeszem a kalapom! És dehogyis akarják ők a hájfejű parlamenti zsidókat, újgazdag brókereket likvidálni, vagy nyilvánosan, az interneten kivégezni családostul.
Persze, az is lehet, hogy azért ezzel viccelnek, mert valójában komolyan gondolják. De nincs baj, mert amíg a zsidók kiirtására szakosodott cég nem kap megrendelést, addig a törvény szolgái - a bírák – nem tehetnek semmit. Meg kell várni tehát, amíg befut az első megrendelés valamely zsidó család, vagy hájfejű képviselő kiirtására. De még ez sem elegendő az eljárás megindításához és főként tisztességes lefolytatásához. Mindehhez az is szükséges, hogy a cég elvállalja a megbízást: megállapodjon a megrendelővel, tisztázzák a kiirtás, a likvidálás és az interneten közvetített kivégzés feltételeit, majd megállapodjanak az árban, a fizetési módozatokban, valamint az esetleges kockázatok viselésében. (Mert nem mindig sikerül ám a zsidó családok és az újgazdag brókerek kiirtása, bármi váratlan közbejöhet, a kockázat tehát nagy, ezt is szépen bele kell kalkulálni az árba.)
Csak ha mindez megvan, akkor jöhet a hirdetésben felvállalt kiirtás, a kivégzés, a likvidálás. Akkor már lehet feljelenteni a céget, talán az újság is kap valamilyen fejcsóválásra hajazó ejnyebejnyét.
Úgyhogy tulajdonképpen megint nem történt semmi különös. És az egész tényleg nem több mint egy rosszízű tréfa.
Akinek van kedve hozzá, nevessen rajta!



A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata








Most & Itt
2008.09.18 23:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.