Most & Itt

Wittner-e vagy?

Azt kellene valahogyan tisztázni, tudományos megfontolásból mindenekelőtt, hogy milyen élőlény Wittner Mária. Mert élőlény, az tagadhatatlan....

Azt kellene valahogyan tisztázni, tudományos megfontolásból mindenekelőtt, hogy milyen élőlény Wittner Mária. Mert élőlény, az tagadhatatlan. Mozog, levegőt vesz, beszél, valószínűleg anyagcseréje is van. És persze a fizetését is felveszi, országgyűlési képviselőként húz apanázst az adófizetőktől.


Az, hogy forradalmár, túlságosan általános. Lenin is az volt, Kim Ir Szen is, még a Sztálinként elhíresült Dzsugasvili is annak tartotta magát. (Minden diktátor azt állítja magáról, hogy forradalmár).

Forradalmár bárki lehet, aki annak gondolja és mondja magát.

Néha már annyi is elég, hogy ne maradjon elég hiteles szemtanú, akik bizonyíthatnák, hogy az illető mégsem halált megvető bátorsággal. És nem is úgy, ahogy mondta: megalkuvás nélkül, a haza és a nemzet iránti lelkesedéstől vezérelve.

Néha már az is elég, ha senki sem igazolhatja, hogy valójában nem tankok ellen mentünk puszta kézzel, vagy egy szál puskával, hanem védtelen emberekre támadtunk. Hogy mást is csináltunk azon kívül, mint hogy tiszta tekintettel felemelő jelszavakat kiabáltunk.

Néha már annyi is elég, ha nem marad senki, aki bizonyíthatná, hogy netán vér tapad a kezünkhöz. Nem a hazára támadó, ellenséges vér, hanem ártatlan emberek vére.

Néha már az is elég, ha nem bizonyítható, hogy nem osztogattunk, hanem fosztogattunk – boltok és kirakatok rablódtak ki a kezünk által.

Persze, hogy azért tűnődöm mindezeken, amiért most sokan mások. Azért, amit Wittner Mária nemrég mondott. Nem egy kocsmában, kétes hírű lebujban, focimeccsen, vagy a kocsisoron hagyták el száját a gyűlöletes szavak, hanem a magyar parlamentben, a törvényhozás házában, ahol most a nemzet új alkotmányáról vitáznak. (Már akik).

Azt mondta Wittner Horn Gyuláról a parlamentben: „… már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."

Ember ilyet nem mond, nagybetegről, haldoklóról különösen nem. Hívő, keresztény ember duplán nem mond ilyet, magát polgárinak nevező illető pedig háromszorosan nem mond ilyeneket.

Ezért a kétely, a tanácstalanság, hogy mi is ő valójában. Elvileg, normális üzemmenetben persze ez mindegy is lehetne, de miután a kormányzópárt frakciójában ül, mégsem tehetünk úgy, mintha nem lenne.

Wittner Mária van. Azért van, mert vannak, akik ahelyett, hogy ilyen mondat után elzavarnák, vagy már eleve be sem választják maguk közé, mert kétes a múltja, és zavaros a jelene, megtapsolják, amit mond.

Vegyük észre, mit tapsolt meg a Fidesz frakció: azt, hogy a három éve nagybeteg egykori magyar miniszterelnök hóhér, és még meghalni is képtelen. Ezt tapsolta Orbán frakciója, erre a gyalázatra verték össze tenyerüket a mezei talpasok.

Csupán hab a tortán, hogy Wittner Mária néhány nappal később ugyanezt megismételte, ezúttal egy másik volt szocialista politikussal, Toller Lászlóval kapcsolatban. Akinek, ha nem is könnyen, de végül azért sikerült meghalnia.

Wittner Máriáról egy dolog tudható biztosan: az, hogy valamilyen élőlény.

Kéretik ezt is beleírni a készülő új alkotmányba.

Most & Itt
2011.03.27 22:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.