Most & Itt

Világ szakértői kormányozzatok!

Normális nyarakon normális országokban tombol a politikai uborkaszezon, ám nálunk ez is másként volt: valaki bedobta a köztudatba a szakértői...

Normális nyarakon normális országokban tombol a politikai uborkaszezon, ám nálunk ez is másként volt: valaki bedobta a köztudatba a szakértői kormány fogalmát. Hogy ki volt az elkövető, melyik párt mondta ki először, hogy a mi kicsiny országunknak szakértői kormányra lenne szüksége, az mára a feledés jótékony homályába veszett.

Ami tény, bedobták közénk ezt a fogalmat, mint kutyák közé a gumicsontot, mi meg rávetettük magunkat, téptük, haraptuk, mint kacsa a nokedlit.

Szakértői kormány egyébként nem létezik. Elméletben elképzelhető ugyan, már csak azért is, merthogy elméletben minden elképzelhető, még az is, ami nincs, sőt, ami nincs, az képzelhető el csak igazán. Egy szakértői kormány tagjait ugyanis, így mondják a témában jártas szakértők, a politikai pártok nevezik ki - ők fogadják el a szakértői kormány programját, s ők kérik számon e program végrehajtását.

A szakértői kormány tehát ugyanúgy működik, mint a nem szakértői kormány, azzal a különbséggel, hogy a szakértői kormány tagjai szakértők, míg a nem szakértői kormány – ilyenekkel van teli a világ – nem szakértőkből, hanem politikusokból áll. (Akik, csak zárójelben jegyezném meg, jó esetben valamilyen szinten szintén szakértők, különben, legföljebb ha kecskét vezethetnének, nem minisztériumot)..

Szerintem egyébként igenis létezik szakértői kormány, s szerény véleményem szerint olyan, a nemzet felemelkedésén felelősséggel gondolkodó tisztes polgárokból áll, akik már kora gyermekkorukban elhatározták, hogyha felnőnek, szakértők lesznek.

E cél érdekében az egyetemen szakértés szakra szakosodtak, s a legjobb szakértés-szakértők előadásain pallérozták az elméiket, hogy a megfelelő számú szemeszter elvégzése után szakértő szakon szerezzék meg a diplomájukat.

A feladat adott: most már csak azokat az embereket kellene megkeresni, akiknek papírjuk van arról, hogy ők szakértésben valóban szakértők, s mint ilyenek, az ország kormánykerekét biztosan az úton tartják: ha kezükbe kerül a kormány, nem lépik át a záróvonalat, s ami még ennél is fontosabb, nem vezetik a szakadékba a rájuk bízott járművet.

Az Amerikai Magyar Népszava - www.nepszava.com - számára írt cikk írott változata
Most & Itt
2008.09.11 12:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.