Most & Itt

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Azzal kezdeném, hogyha lapszerkesztő lennék, nem közöltem volna azokat a karikatúrákat, amelyek miatt Párizsban szerdán vérfürdőt rendeztek...

Azzal kezdeném, hogyha lapszerkesztő lennék, nem közöltem volna azokat a karikatúrákat, amelyek miatt Párizsban szerdán vérfürdőt rendeztek a mocskos gazemberek. Nem azért nem közölnék ilyen rajzokat, mert félnék a haragjuktól, még kevésbé, hogy igyekezzek megfelelni nekik.

Ízlésem ellen való, ennyi.


A templomba járó Mari nénit eszembe sem jutna kigúnyolni - azokat, akik a Mari nénik jámbor hitéből hasznot húznak, annál inkább. A megélhetési műkeresztényeket, és minden más vallás felkent, nem a hitből táplálkozó, abból csak megélő papjait és politikusait.

Ami Párizsban (és már jó ideje a világban) történik, az nem a karikatúráról szól. Ha nem lettek volna a karikatúrák, nem lett volna Charlie Hebdo, lett volna más. Azoknak a bűnözőknek, akik Párizsban ezt a mostani mocskos mészárlást elkövették, ugyanis nem az iszlám a vallásuk, hanem a terror. A félelemkeltés a hivatásuk, mert minden vágyuk, hogy időutazásra vigyék az emberiséget, és ismét bevezethessék a középkort. Amikor elég volt valakire rámutatni, hogy boszorkány, és már vitték is a máglyára, vágták ki a nyelvét.

"Civilizáltabb” korokban és helyeken hazaárulóknak, vagy a nép ellenségeinek, idegen hatalmak ügynökeinek nevezik a nekik nem tetszőket.

Nem vallásos fanatikusok öltek Párizsban, hanem közönséges gyilkosok. És nemcsak azokat kell majd bíróság elé állítani, akik szerdán délben meghúzták a gépfegyvereken a ravaszt, hanem azokat is, akik pénzelték, kiképezték, és minden más lehetséges módon bátorították ezeket a gyilkoló gépeket.

Nem a vallásos embereket gúnyolta ki a Charlie Hebdo című, idáig nálunk jórészt ismeretlen szatirikus élclap, hanem azokat, akik a sajátjukon kívül semmilyen más véleményt nem tűrnek el.

Terroristák a világ minden országában vannak. „Szerencsésebb” helyeken nem géppisztollyal lőnek, „csupán” hazaárulónak nevezik az ellenfeleiket.

A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, ha hozzászokunk ahhoz, hogy félünk kimondani, amit gondolunk. Nincs annál szomorúbb, hogy a Facebookon még tanult barátaim és ismerőseim között is vannak, akik azt mondják: szörnyű, ami történt, de hát nem kellett volna ezekkel ujjat húzni.

A degenerált, hülye hatalommal szemben mindig ujjat kell húzni. Ha nem tesszük, és csöndben maradunk, amikor szólni kellene, azzal az ő malmukra hajtjuk a vizet. Mindenki ellenség lesz, aki másképp gondolkodik. Egyes kultúrákban kiirtandó, a miénkhez hasonló, demokráciának látszó társadalmakban „csak” kirekeszthető, lehazaárulózható személy.

Ha sokan hallgatunk, az lesz a törvény, amit ők annak kineveznek.

Tizenkét ember meghalt, 60 millió ember megsebesült – ezt írták a francia újságok a merénylet után.

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Ott már tudják, hogy nem a vallást gúnyolta a Charlie Habdo, hanem azokat, akik különféle világvallásokra és ideológiákra hivatkozva követik el nap, mint nap a gaztetteiket.

Most & Itt
2015.01.09 11:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.