Most & Itt

Védett férfiak Ráhel lakodalmán

A TEK nem Orbán Ráhel esküvőjét biztosítja, hanem az ott jelen lévő védett férfiak biztonságáról gondoskodik. Ezt közölte a Terrorelhárítási...

A TEK nem Orbán Ráhel esküvőjét biztosítja, hanem az ott jelen lévő védett férfiak biztonságáról gondoskodik. Ezt közölte a Terrorelhárítási Központ, és jó, hogy közölte, mert így mindenki tudja, hogy nem arról van szó, amire elsőre gondolnánk. Vagyis, nem az a helyzet, hogy közpénzt költenek Orbán Viktor lánya esküvőjének biztosítására, hanem a védett férfiak jelenléte indokolja a terrorelhárítók ténykedését.

Ha a nagyszámú vendégsereg tagjai közül bárki bántó szándékkal, netán túlzottan bizalmaskodva közelítene Orbán Viktorhoz, vagy Áder Jánoshoz, akkor egy, magát korábban gondtalanul szórakozó vendégnek álcázott TEK-es fiatalember azonnal közbelép, és előírásszerűen lerendezi a renitens illetőt. Ugyanez már nem vonatkozik Kövér Lászlóra, de már most jelezzük, hogy vele sem érdemes ujjat húzni. Nemcsak azért nem, mert igen érdekes nézése és szúrós bajusza van, hanem mert az ő biztonságáról az országgyűlési őrség gondoskodik. Ők is ott lesznek tehát a TEK-esek mellett Orbán Ráhel lakodalmán, nyilván tetőtől talpig civilben ropják majd a talpalávalót, s afelől is teljesen nyugodtak lehetünk, hogy nem keverik össze egymást, vagyis, mindenki tudja majd, hogy ki a TEK-es legény, s ki az, aki országgyűlési őrséges.

Sejtettük mindezt magunktól is, igazság szerint közlemény nélkül is kitaláltuk volna, hogy a TEK nem azért van, hogy lakodalmakat biztosítson. A katasztrófavédelem egyik főembere is mondott már valami hasonlót, ráadásul nem is most, hanem fél évvel ezelőtt, még a nagy márciusi hókáosz kapcsán. Hogy a katasztrófavédelem nem azért van, hogy az állampolgár őket ugráltassa, és ha elfogy otthon a kenyér, akkor őket hívják, hogy tessék lemenni a boltba.

Azóta tudjuk, hogy mi miért van, de azért mégis jó, hogy most megint elmondták. Így ugyanis kizárt a félreértés, és nem eshet meg az a szégyen, hogy a gyanútlan állampolgár minden csip-csup üggyel a terrorelhárítókhoz fordul segítségért. Mondjuk, Gipsz Jakab állampolgár a fiának keresztelőjére készül, és a teendők összeszámlálása közben úgy gondolja, jó lenne, ha illetéktelenek nem jelennének meg a helyszínen. Mostantól már tudja, hogy hiába is hívná a TEK-et, hiába ígérne nekik bármennyi pénzt, csak akkor biztosítják a keresztelőt, ha ott védett férfiak is jelen vannak. Ha tehát Gipsz Jakab azt szeretné, hogy a fiának a keresztelőjén a TEK vigyázná a megjelentek biztonságát, ráadásul úgy, hogy még fizetnie se kellje érte, akkor Gipsz Jakabnak nincs más dolga, mint meghívni a keresztelőre Orbán Viktort, vagy Áder Jánost.

Ha abból indulunk ki, hogy közeledik a választási kampány, vagy már itt is van, csendben belopakodott a kertek alatt, és ilyenkor a közjogi méltóságok még a szokottnál is szívesebben mutatkoznak az egyszerű állampolgárok társaságában, akkor azt is jó okunk van feltételezni, hogy Orbán Viktor örömmel eleget tesz Gipsz Jakab meghívásának. Az ifjú apának mindössze arra kell figyelnie, hogy jól válassza meg az időpontot, mert a miniszterelnök nagyon elfoglalt.

Ha például Videoton meccs van, akkor jó tudni, hogy a meghívás eleve esélytelen.

Most & Itt
2013.09.04 18:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.