Most & Itt

Vasárnapi zárva tartás, hétköznapi gazemberség

Tudták, hogy mi lesz, mégis megtették. Most már mi is tudjuk, hogy tudták. Hogy mégsem annyira hülyék, és távolról sem annyira unortodoxok...

Tudták, hogy mi lesz, mégis megtették.

Most már mi is tudjuk, hogy tudták. Hogy mégsem annyira hülyék, és távolról sem annyira unortodoxok, mint amilyennek mutatják magukat.

Nem hatástanulmány nélkül záratták be ugyanis vasárnaponként a boltokat. 2011-ben már megvizsgálták, hogy mi várható a vasárnapi zárva tartástól.


A családok érdekében természetesen, hogy azok az eddiginél többet tudjanak együtt lenni. Szabad levegőn, templomban, az otthon zöld füvén, bárhol.

Ne kelljen vásárolni menni, ha netán körmenet van a közelben.

A 2011-es hatástanulmány semmi jóval nem kecsegtetett. Az volt benne, hogy a kereskedelemből elküldenek 10-15 ezer embert, a költségvetésből pedig kiesik mintegy 50 milliárd forint.

Amit, lévén a pénz nem hullik az égből, valahonnan pótolni kell.

Be kell szedni az adófizetőktől, vagy el kell venni máshonnan. Lehetőleg olyan helyről, ahonnan már eddig is sikeresen elvettek. Ha eddig sikerült elvenni az oktatástól, egészségügytől, kultúrától, miért ne sikerülne most is.

A szegényektől, vagy, ahogyan az EMMI ajánlja a megnevezést: a rászorultaktól.

Ezt tartalmazta a 2011-es hatástanulmány, és erre mondta akkor azt a kormány, hogy nem. Ameddig ötnapi munkából nem lehet megélni Magyarországon, közölte Orbán Viktor, addig nem tudjuk támogatni a vasárnapi zárva tartást.

Tudták, hogy semmi jó nem várható, mégis megtették. Még nevet is adtak a senki által nem kívánt gyereknek, álságosan heti pihenőnapnak nevezték és nevezik azóta is.

Semjén, Harrach és Rétvári nulla százalékos pártja pontosan tudta, hogy mi lesz a következmény.

És tudta a Fidesz minden prominense is, mégis megszavazták. 2011-ben még nem, 2014 végén viszont már igen.

Orbán, Lázár, Rogán, Kövér, Kósa, Varga, Szijjártó. Tudta a kormány, az összes államtitkár.

Vádolunk mindenkit, aki közreműködött ebben a hétköznapi gazemberségben. Már csak a pontos jogi minősítést kell megtalálni hozzá. Valahogy így: előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, folytatólagosan elkövetett, nagy társadalmi kárt okozó gazemberség.

Most & Itt
2015.03.20 12:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.