Most & Itt

Változásra várva

Változásra várva vonszolom magam a lepusztult városon. Romokban hever minden, el van lopva Budapest, talicskával tolták ki Magyarországot, a Halászbástya...

Változásra várva vonszolom magam a lepusztult városon. Romokban hever minden, el van lopva Budapest, talicskával tolták ki Magyarországot, a Halászbástya helyén tornyokban állnak a Nokiás dobozok.

Csak a Fidesz. Ez maradt nekünk, ezt hirdetik orrba-szájba, a jól ismert arcokkal. Változást akarok. Mi mást is akarnék, születésem óta változásra vágyom. Ezért szavazok a Viktorra, nekem ő a változás. Amióta az eszemet tudom, mindig is ő képviselte a változást, nála nagyobbat és többször senki sem változott.

A változásban örök és megbonthatatlan, mint a szovjet-magyar barátság volt anno.

Normális ember persze, hogy szereti a változást. Ennél csak az állandóság és a kiszámíthatóság jobb, de hát a változásban valahol ezek is benne vannak.

Csak még azt nem mondták meg, hogy pontosan miként is lesz majd ez a változás. Igaz, ez engem úgy konkrétan nem is nagyon érdekel, nekem az is elég, ha bízhatok valakiben. Ha rábízhatom magam a sokkal okosabbakra, akik nálam jobban tudják, hogy nekem mi a jó.

A sok okostojás meg egyre csak azt nyomatja, hogy a Viktor mondja meg pontosan, hogy akkor most majd mi lesz. Hát mi lenne? Az, ami eddig is volt: változás lesz megint. Azért lesz változás, mert erre vágynak az emberek. Ha nem ezt akarnák, változás se lenne. Mert akkor a Viktor se mondaná, hogy változás lesz. Nem hülye ő, hogy mást mondjon, mint amit az emberek akarnak.

Öles plakát jön szembe az utcán: április 11-én ítéletidő. Ez is változás, az új idők szele: a meteorológusok korábban nem plakáton jelezték előre az időjárást. Szólnék is az Aigner Szilárdnak, mi ez a hülyeség már megint? Hogyhogy ítéletidő? A mi köztársasági elnökünk még győzedelmesen emelkedő Napról papolt az év elején.

 

 

Aztán kiderül, hogy a CBA magyar üzletlánc nyomatta a plakátot. Egyenesen a Vezér útmutatásai alapján készült, maga Baldauf László elnök álmodta meg, hogy milyen lesz az idő április 11-én.

Ítéletidő lesz április 11-én, mondja a CBA. Rohanok máris a Teszkóba, ők milyen időt mondanak vasárnapra? A Sparban valamilyen akció lesz, olcsóbban adják a napi középhőmérsékletet. És úgy hírlik, hogy az Auchan is előjön valami olcsósággal: ha vesz egy jégesőt, kap hozzá grátiszba’ egy cunamit.

Egyedül a CBA jelez ítéletidőt: kettőt fizet, egyet kap.

Ez is egy változás. Merthogy idáig abban a hitben éltem, hogy április 11-én kisüt a nap, és ettől kezdve mindig jó idő lesz. Ha meg néha esik, az is jó lesz, mert nem a multik érdekei által vezérelt vihartól, hanem a rendes, tisztességes polgári esőtől ázunk ronggyá.

Csak a Fidesz, jön szembe megint a plakát. Láttam már ezt az arcot, nem is egyszer. Huszonkét éve ezt látom. Biztosan tud valamit, ha a tisztességben megőszült fiatal demokraták huszonkét éve mindig őt választják kedves vezetőjüknek.

Itt az idő, 19-re Viktort kérek.

Csak a Fidesz! Csak egy párt.

Csak a változás. Magyarul: change.

Change money.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2010.04.07 15:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.