Most & Itt

Vágótlanítva

Az előzetes tervekkel ellentétben nem Vágó István vezeti a TV2 40 milliós játszma című, november végén induló vetélkedőjét. Sőt, nemcsak...

Az előzetes tervekkel ellentétben nem Vágó István vezeti a TV2 40 milliós játszma című, november végén induló vetélkedőjét. Sőt, nemcsak ezt a műsort nem vezeti a legjobb magyar tévés, a dolgok jelen állása szerint semmilyen más műsort nem vezet a közeli jövőben.  Sem a TV2-n, sem pedig máshol.

Pedig még néhány nappal ezelőtt is erről szóltak a hírek. Annyira biztos volt a dolog, hogy még sajnálkoztak is előre az ítészek: szegény Vágó, mondták, épp az Rtl Klub Való Világával szemben állítják hadrendbe, ágyútöltelékként küldik a túlerő ellen.

Ami azt illeti, volt ebben valami: a TV2 ugyanis valamilyen rejtélyes okból kifolyólag rendre alulmarad nagy vetélytársával szemben: bármit is találnak ki, bármihez nyúlnak, mindig a másik csatorna jön ki jobban a vetélkedésből. Ez persze legyen az ő bajuk, magánügyük, ha úgy tetszik.

Nekünk, nézőknek, sokkal fontosabb, hogy mostantól még az eddiginél is „Vágótlanabbul” maradunk. Igaz, úgy tetszik, „csak” a nézőknek fog hiányozni a Vágó által képviselt intellektus. A teljesség kedvéért tegyük hozzá: nemcsak ő hiányzik már egy ideje a magyar képernyőkről: Friderikuszt már régóta csak hozzá méltatlan szerepkörökben, most éppen a világegyetem talán legszerencsétlenebb és leggagyibb vetélkedőjének zsűrijében láthatja a néző.

Hogy Vágó miért nem kell a TV2-nek – és úgy általában a magyar televíziózásnak – arról lehetnek sejtéseink. Pontosabban: csak sejtéseink lehetnek, merthogy hiteles magyarázatot mindmáig nem kaptunk. Nem vagyunk ezzel egyedül: maga a műsorvezető sem kapott indoklást, lapértesülések szerint ő is az „újságból”, pontosabban  az Origo híreiből tudta meg, hogy nem tartanak igényt további szolgálataira.

A TV2 rövid közleményben kommentálta az ügyet: elismerik Vágó István kvalitásait, de úgy látják, hogy a 40 milliós játszma című műsorhoz más stílusra és dinamizmusra van szükség, mint amit Vágó képvisel.

Ezek szerint néhány nappal ezelőtt még nem ismerték Vágó stílusát és dinamizmusát, nem tudták, hogy az ő stílusa és dinamizmusa nem felel meg a modern világ kihívásainak. Nincs ebben semmi különös:  idővel minden, és mindenki változik, miért épp a TV2 ne változhatna.

Talán csak annyi a bíztató ebben a történetben, hogy a hivatalos verzió szerint nem Vágóval van baj, hanem a dinamizmusával. Ez azért is megnyugtató, mert így nem kell hitelt adnunk azoknak a szakmai körökben terjedő pletykáknak, miszerint a műsorvezetőnek leginkább a mintegy másfél ezelőtti politikai coming out-ja miatt telt ki az ideje a TV2-nél, ezért vált kínossá és vállalhatatlanná  az új időkhöz igazodó egykori csigatévé számára.

Jó lenne hinni a hihetetlent. Azt, hogy Vágó esetében nem 40 milliós, vagy még annál is nagyobb játszmákról, hanem valóban „csak” stílusról és dinamizmusról van szó.

A cikk eredetije a Metropol Online-on olvasható

 

Most & Itt
2010.11.19 07:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.