Most & Itt

Tévézni emberi dolog - Modern rabszolgaság

    Gáspár Bejja nem lesz konyhatündér a Paprika főzőcsatornán. Pedig már nagyon beleélte magát a szerepbe, s nem is azért, hogy milyen...

 

 

Gáspár Bejja nem lesz konyhatündér a Paprika főzőcsatornán. Pedig már nagyon beleélte magát a szerepbe, s nem is azért, hogy milyen sok finomságot állít majd elő a konyhában, inkább annak örült, hogy végre belőle is lehet majd saját keresettel rendelkező dolgozó nő, aki nem szorul rá, hogy zsebpénzért kuncsorogjon az urának.

Amikor azután már szinte biztos volt, hogy Bejja főzni fog a Paprikán, a család gazdája, az RTL Klub bekeményített és úgy döntött, Bejja marad, ott, ahol van. Egyedül szülni engedik Bejja asszonyt, sőt, jó okunk van feltételezni, hogy nem csak engedik, de kifejezetten kapacitálják arra, hogy a főzőcskézés helyett a demográfiai robbanás irányába mozduljon el.

Győzikééknek – akiknek, majd elfeledtük a leglényegesebbet, ma este indul újból műsoruk az RTL Klubon – jelen állás szerint két leánygyermekük van, Evelyn és Virág. Ám a családfő mindig is mondta, mennyire szeretne egy fiút.

Nos, az RTL Klub jóvoltából valószínűleg ez az álma is teljesül: ha hinni lehet a bulvárlapok híradásainak akkor a kis trónörökös októberre várható. Vagy novemberre - más cikkekben ugyanis ez a dátum szerepel. Ami, valljuk meg, azért is érdekes, mert egy retardált napközis is ki tudja számítani, hogy Győzikéék – finoman fogalmazva – még igencsak az elején járhatnak a gyereknemzési projektnek.

Vagy még ott sem, s ebben az esetben igen csak sok teendő vár még a házaspárra. Jobb helyeken ugyanis nem csak házasság, de egy szerződés is szent dolog, márpedig Győzike és Bejja leszerződött a szülésre, és az is meg van beszélve, hogy a nagy eseménynél ott lesz az RTL Klub stábja is.

Ez a tevékenység, mármint egy gyermek világra hozatala, a normális emberek világában többnyire intim dolog, s bár újabban az apák és – még újabban - más családtagok is egyre nagyobb számban  teszik tiszteletüket a szülőszobában, a kereskedelmi tévék azonban idáig csak igen kevéssé mozdultak rá a dologra.

Győzike Viktor nevű fia – meg lett ígérve az RTL Klubnak, hogy fiú lesz és Viktor – tehát a nagy nyilvánosság előtt jön majd a világra. Az RTL Klub nyilván egy nagy halom pénzt perkál majd le a családnak, Bejjának ebből vastagon futja majd pelenkára - nemcsak a Paprikában nem kell főznie, de még odahaza is csak akkor vesz fakanalat a kezébe, ha Virágot akarja rendszabályozni, amiért a cserfes kislány lehúzta apja mobiltelefonját a klotyón.

Akárcsak a profi futballisták, a sztároknak kinevezett embertársaink is egy-egy sajtóorgánummal állnak szerződésben. Valamiféle modernkori rabszolgaság ez: írásos megállapodás rögzíti, hogy kinek, mikor és miről nyilatkozhatnak. Győzike, Virág, Evelyn és Bejja szőröstül, bőröstül az RTL Klubé, még a szerencsétlen, mindmáig tisztázatlan körülmények között kimúlt Buksi kutya is csak az ő kameráik előtt pusztulhatott el.

Az írott sajtó lapjai közül a Színes Bulvárnál van a Gáspár-saga. Írnak is róluk rendesen - igaz, meglehetősen különös módon tálalják Győzike és nagyszámú rokonságának a történetét. Nemrégiben például szívszorító híradást olvashattunk arról, hogy Győzike összeveszett az öccsével, Zsoltival, a harag örök és megbonthatatlan. Nem Rilke verseinek mondandóján kaptak össze a testvérek, az ok ennél jóval prózaibb: a beszámolók szerint a családi sertéstelep bevételén marakodnak a Gáspár fiúk, s a viszony annyira elmérgesedett, hogy még a gyerekeiket is eltiltották egymás társaságától.

Ehhez képest egy nappal később már arról olvashattunk, hogy Győzike magával cipelte Zsolti öccsét az Erotika Kiállításra. Ahol a mindezidáig egyszerű sertéstenyésztőként domborító öcs annyi malacságot látott, hogy nem is akart hinni a szemének. Saját bevallása szerint különösen az tett rá mély benyomást, amint két nőnemű élőlény szabad szemmel is jól kivehető örömeket okozott egymásnak. Mint mondta, ő korábban nem tudta, hogy ilyen is van, ám most hogy tudja, nem érti, mi ebben a jó. Zsolti valamilyen szexuális játékszert is szeretett volna vásárolni, de végül nem merte megvenni, mert vele volt a rokonság is, és eléggé zsenánt lett volna, ha kiderül, hogy sertéstenyésztő létére az extrém szexet kultiválja.

Ha minden összejön, októberben, vagy novemberben megszületik Győzikéék gyereke, Viktor. Vagy Viktória. Mert, bármennyire hihetetlen, azért még az RTL Klub sem mindenható.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk szövege

Most & Itt
2007.03.19 15:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.