Most & Itt

Sztár sztárol sztárt

Nem könnyű ma sztárnak lenni Magyarországon, az utóbbi években számtalanszor hallhattuk ezt a kijelentést. Bezzeg a nagyvilágban! Az egyik megasztáros...

Nem könnyű ma sztárnak lenni Magyarországon, az utóbbi években számtalanszor hallhattuk ezt a kijelentést. Bezzeg a nagyvilágban! Az egyik megasztáros énekesnő nemrégiben egy igen gazdag arab országban szerzett tapasztalatairól számolt be a nagyközönségnek, s mint elmondta, odakint ebben is előbbre járnak, mint mi: a vele egy produkcióban szereplő, hazai pályán mozgó arab énekest valódi sztárként fogadták, minden lépését testőrök vigyázták és még számtalan más előnyben is részesült.
Hála a sztármagazinoknak, a szélesebb közvélemény ma már idehaza is gyakrabban nyer betekintést a magyar hírességek világába. A legtöbbjükről szinte mindent tudunk - nem is igazi sztár az, akiről álmunkból felverve nem tudjuk megmondani, hol nyaral az idén.
Mi, hétköznapi halandók, kellő ismeretek híján persze azt gondoljuk, hogy nincs jobb, mint sztárnak lenni. Az egészből csak azt látjuk, hogy a sztár sztárügyvédhez fordul, ha peres ügye támad, a gyerekét sztár-doktor gyógyítja, és ha felszedett magára néhány kilót, nem egy újságból kiollózott recept alapján próbál meg lefogyni, hanem valamelyik ismert fittness-guru hozza rendbe a kondiját.
A hétköznapi halandóban csak ritkán vetődik fel a kérdés: miből élnek a sztárok? Meg lehet-e élni abból, hogy valaki sztár, vagy kell hozzá más, munkának mondható tevékenység is? Azért sem elhanyagolható kérdések ezek, mert vagy két évvel ezelőtt a sokak által lesajnált szőke playmate azzal sokkolta a közvéleményt, hogy ő havonta egymillió forintot költ a testére. A bejelentés valóságos földcsuszamlást okozott az ennél az összegnél jóval kevesebb konyhapénzből gazdálkodó háziasszonyoknál, de még a kosztpénz előteremtéséért felelős férjeiknél is kiverte a biztosítékot.
Legutóbb az országúti sebességhatárok eltörléséért harcoló televíziós fenegyerekről árulta el egy ismerőse, hogy hősünk havonta kétmillió forintból gazdálkodik. Nem családot tart el ennyi pénzből, saját maga fenntartása kerül ennyibe. Mintegy háromszázezer megy el a négy autóra, ennek majdnem kétszeresét pedig a személyzet bérére kell kifizetnie. Mert a kertész, a szakács és a sztár ügyeit ügyintéző ember nem ingyen dolgozik, s aki már járt hasonló cipőben, az tudja, hogy mennyire nehéz egy megbízható, minden tekintetben alkalmas takarítónőt találni.
További nehézség, hogy hősünknek a kocsikon kívül más gyengéje is van: szeret elegáns vendéglőkben étkezni. Ami szintén nem két fillér, s ezzel még távolról sincs vége a kiadásoknak: egy sztár gyakran kénytelen más sztárok partijain vendégeskedni, s bizony, oda sem illik üres kézzel beállítani. És ez még csupán a jéghegy csúcsa, nem is soroljuk tovább a nehézségeket - talán jobb is, ha a konyhapénz mennyiségére panaszkodó háziasszonyok nem tudják, mennyi gonddal jár egy híresség élete.

A Metro- www.metro.hu -számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2007.07.11 14:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.