Most & Itt

Szomorú vasárnapok

Tisztelt Vásárló! Ezt a feliratot Ön most egy vasárnap zárva tartó üzlet bejáratánál olvassa. Bizonyára Ön is tudja, vagy ha nem, akkor most...

Tisztelt Vásárló! Ezt a feliratot Ön most egy vasárnap zárva tartó üzlet bejáratánál olvassa. Bizonyára Ön is tudja, vagy ha nem, akkor most eláruljuk Önnek, hogy a boltok vasárnapi bezárását a Fidesz-KDNP javaslatára az országgyűlés a kormánypárti képviselők igen szavazatával fogadta el.


Az intézkedés célja nem az volt, amire Ön most gondol, vagyis, hogy Önt bosszantsák, és még nehezebbé tegyék az amúgy sem könnyű életét, vagy, teszem azt, beleszóljanak abba, hogy mit, és mikor csináljon.

Ilyenről szó sem volt, a Fidesz-KDNP pártszövetség - nem győzzük hangsúlyozni: miattuk nem tud most Ön itt vásárolni, nekik köszönhetően áll dühösen a bolt előtt, szidva bizonyos illetők felmenőit - a családok érdekében tette mindezt.

A családoknak lett jobb azzal, hogy a Fidesz-KDNP miatt Ön most nem vesz kenyeret, tejet, ásványvizet, mert azt szerette volna ez a derék pártszövetség, ha a családok még az eddigieknél is többet lehetnének együtt. Vidáman kirándulhatnának, moziba, strandra, múzeumba mehetnének.

Hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egyik legnagyobb kereskedelmi lánc, a CBA nevű vállalkozás az első pillanattól kezdve támogatta ezt a javaslatot. A CBA ugyanis, szemben más kapzsi kereskedelmi láncolatokkal, nem a nyereség, a profit mindenáron való hajkurászásában érdekelt, hanem abban, hogy a magyar családok végre valahára jól érezhessék magukat. Ezért támogatta a boltok vasárnapi zárva tartását, és nem azért, amint mert sunyi, álságos szándék vezette a Fidesz-KDNP pártszövetséget, valamint az őket támogató CBA hálózatot, akik miatt Ön most nem tud vásárolni.

Épp ellenkezőleg: a családokért tesznek ők mindent. Miközben a nagy áruházláncok vasárnaponként zárva tartanak, s ily módon dolgozóik – mármint azok, akiket nem küldtek el, vagy nem soroltak át részmunkaidőbe – együtt lehetnek a családjukkal, a CBA a szent ügy érdekében valódi áldozatoktól sem riad vissza, és munkavállalóit vasárnap is dolgoztassa.

Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a CBA több balatoni településen piaccá nyilvánítatta a boltját, hogy ily módon vasárnap is nyitva tarthassanak.

Míg tehát a Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és más láncok dolgozói önfeledten és gondtalanul élvezik a vasárpai pihenőnapnak becézett zárva tartás örömeit, a CBA dolgozói helyettük is állják a sarat. Vállalják, hogy nincsenek együtt a családjukkal, még olyan áron is, hogy ily módon szembe mennek a Fidesz-KDNP pártszövetség – akik miatt Ön most nem tud semmit sem vásárolni – szándékával és akaratával.

Nem veszélytelen dolog ez, tisztelt vásárló, bátorság kell hozzá, civil kurázsi, hogy mást ne mondjunk. Szembeszállni egy nagy és erős hatalmi gépezet mindent maga alá gyűrő lánctalpaival – le a kalappal a CBA előtt!

Önt ne tévessze meg, hogy Ön most idegesen és tehetetlenül toporzékol, amiért nem tud semmit sem vásárolni. Köszönje meg a Fidesz-KDNP-nek, szavazzon rájuk legközelebb is, mint ahogy tette ezt eddig is, és teszi majd ezután is, az idők végezetéig, sőt, még azon is túl.

Most & Itt
2015.07.07 11:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.