Most & Itt

Őszintén hazudni - teszti mese

„Szemébe néztem a lánynak, és azt mondtam, nem vagyok házas,fájt volna neki az igazság”KFT zenekar: Balatoni nyárJátékra invitáljuk...

„Szemébe néztem a lánynak,
és azt mondtam, nem vagyok házas,
fájt volna neki az igazság”
KFT zenekar: Balatoni nyár

Játékra invitáljuk a játékos kedvű olvasótábort. Négy nappal a sokunk sorsát örök időkre eldöntő népszavazás előtt három kérdést szegezünk az olvasó mellének. Nem öncélúan tesszük mindezt, éppen ellenkezőleg, a közérdekétől vezérelve: hogy mielőtt kiderülne, beteljesül-e végre az ezeréves magyar álom, és az erre hivatott Bölcs Vezető iránymutatásával végleg eltöröljük a múltat, de legalábbis a jövő elkezdődését akadályozó vizitdíjat, kórházi napidíjat, valamint a tandíjat, szálljunk egy kicsit magunkba, és ne is jöjjünk ki onnan, csak ha nincs jobb dolgunk és/vagy már nagyon muszáj.
Játékra trombitáljuk tehát a puskaporszagot szimatozó olvasót. Rövid és velős szellemi agymenésre, még mozdulni sem kell hozzá, és nem kell magunkkal cipelnünk még egy embert. Elegendő, ha erőteljesen magunk elé nézünk és mély szellemi koncentrálást mímelve, elrévedünk a Nagy Büdös Semmibe.
Ha akarnánk, se tudnánk eltagadni, hogy húsba vágó dolgokról, azaz valódi teszti kérdésekről van szó. A feladat azonban még annál is egyszerűbb, mint azt a nagytekintetű olvasótábor gondolná. Mindössze három kérdésre kell helyesen válaszolni, majd elolvasni a tesztkérdésekre adott válaszok alapján készült értékelést.
Utóbbiból mindenki megtudhatja, hogy milyen ember néz vissza rá reggelenként a tükörből: a haladás gátja, egy utolsó mocsadék, a karvalytőke homokos szekértolója, egy közönséges hazaáruló, vagy éppen ellenkezőleg: szép, okos, bölcs, igazmondó, előrelátó és hazaszerető?

Tehát a kérdések:

1. Ki mondta azt 1998-ban, miután megválasztották a Magyar Köztársaság miniszterelnökévé, és nem tartotta be választási ígéreteinek nagy részét, hogy más a kampány és más a kormányzás?

a. Az idézett mondat Pjotr Ivanovics Sakalszkij-Rokszunov, az Uralon Kívüli Területek küldöttének felszólalásában hangzott el, az Összoroszországi Prémügynökök II. Nyizsnij-Novgorodi tisztújító kongresszusán

b. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke

c. Elisabeth Takach-Taylor: Ne kűggyé’ pénzt, elég, ha énrám íratod a házad, és akkor én elkotyogom neked a kellemes orgazmus 17 titkát. Újsághirdetés Miamiban 1994.

2. Ki mondta azt a Magyar Köztársaság országgyűlésében 1998-ban, hogy pártjának tagjait az őket megelőző kormányzat idején titkosszolgálati eszközökkel, törvénytelenül, az adófizetők pénzén megfigyelték? (Kis segítség: ugyanaz a magyar miniszterelnök mondta ezt, akinek jogerős bírói végzése van arról, hogy ez az állítás nem felel meg a valóságnak, tehát hősünk nem mondott igazat, magyarul hazudott).

a. Nem mondta, hanem írta, mégpedig nem más, mint maga Lahti Kukkamykkiran A rénszarvas és a Tundra értékesítésének korszerű alapvetései című tudományos értekezésében, amely a Lappföldi lapok, XXIII. évf. 4. számában jelent meg.

b. A szöveg egy körlevélből való, amelyet az Olaszországi Zárdarendek Országos Szövetségének Választmánya adott ki a tagszervezetei számára. (II.§.V. cikkely. Venezia, 1643.)

c. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke

3. Ki mondta azt az 1998-as választások előtt néhány nappal, hogy a kisgazdákkal soha nem fognak koalícióra lépni? (Kis segítség: ugyanarról az emberről van szó, aki nem sokkal ezután a Torgyán József vezette kisgazdákkal alakított koalíciós kormányt).

a. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke

b. Lucretia Borgia, az Öt könnyű étel mérges gombából, (Firenze, 1567.) című könyvének sajtótájékoztatóján

c. Az idézet a Szabad Nép, 1946. Május 11. Utóllyára figyelmesztettyük a gasz imprecionista tökés birodalmakat! című vezércikkéből származik.

Értékelés: Adja össze kapott pontjainak a számát, mégpedig úgy, hogy minden a válasz 300, minden b válasz ugyancsak 300, és minden c válasz szintén 300 forintot ér.

0 és 300 pont között: Ilyen kevés pontot ebben a tesztben nem lehetett elérni, kérdezze meg kezelőorvosát, matematikusát.

301-302 pont között: Ilyen kevés pontot sem lehetett elérni, Önnek mégis érdemes volt ezt a tesztet kitöltenie, mert ismételten bebizonyosodott, hogy, amennyiben semmi nem jön közbe, Ön előtt még nagy jövő áll. Nem annyira nagy ez a jövő, mintha még ennél is nagyobb lenne, de a jövő néha egészen kicsiny, egészen apró, majdhogynem észrevehetetlenül jelentéktelennek látszó lépésekkel kezdődik. (Kis lépés az emberiségnek, hosszú lépés a vizitdíj eltörléséért folytatott nehéz és igazságos harcunkban.)

302-303 pont között: Matematikailag ez sem stimmel, de ez ne szegje a kedvét, hiszen éppen ilyen emberekre van szükségünk, mint amilyen Ön! Csak nem itt, nem most és nem nekünk. Ezzel együtt Ön előtt még igen ígéretes jövő áll, s bár ígéretekkel teli a padlás, ne féljen, a vizitdíj eltörléséért síkra szálló lánglelkű forradalmárok kormányra kerülésüket követően nem fogják azonnal lesöpörni a padlásokat.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



































Most & Itt
2008.03.05 13:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.