Most & Itt

Őszintén a hüvelybombáról

Fiatal, első ránézésre viszonylag szimpatikusnak látszó hölgy van a reklámban. A Csók és könny című folytatásos valami van a közelében...

Fiatal, első ránézésre viszonylag szimpatikusnak látszó hölgy van a reklámban. A Csók és könny című folytatásos valami van a közelében, ám ahelyett, hogy valami nagyon romantikus és megható dolog történne, a fiatal hölgy a nézők felé fordul és mélyen a szemünkbe nézve a következőt közli velünk: Most, hogy elmenekültek a pasik, végre beszélhetünk a hüvelygombáról!

Na, csakhogy ezt is megéltük, szakad fel a sóhaj milliónyi férfinézőből, miközben lelki szemeink előtt felsejlik egy ezeréves kérdésre adott helyes válasz. Mert tegyük a szívünkre a kezünket tisztelt uraim: valamire való férfiembert mi más is érdekelne 9 és 99 éves kor között, minthogy miről is beszélhetnek a nők, amikor egyedül vannak? 

Pontosabban nem is egyedül - merthogy nem a magukban motyogó, kótyagos nők monológjai érdeklik az erősebb nemet, hanem az, hogy miről beszélhetnek, amikor a férfitársaság kizárásával, kizárólag nők vannak együtt. 

Saját, nem reprezentatívnak távolról sem mondható felméréseim szerint korábban leginkább az a nézet tartotta magát, hogy a nők egymás között semmilyen érdekes témáról nem képesek beszélni. Megvallom, én magam is bedőltem annak, hogy mindenféle érdektelen, szokványos szöveg megy a női társaságokban. Például az, hogy megdícsérik a másik ruháját, cukinak nevezik a frizuráját, táskáját, vagy cipőjét. Esetleg beszélnek a pasijukról, a férjükről, a gyerekükről, valamelyik hímnemű világsztárról, néha talán még a munkahelyük is szóba kerül. 
Ennyi, nem több.

De mostantól tudjuk az igazat. Új világ jön kedves urak, kapaszkodjanak meg és legyenek nagyon erősek: amikor mi nem vagyunk velük, ezek a hüvelygombáról szoktak beszélgetni! 

A férfiember számukra ugyanis csak egy szükséges rossz, amitől ha végre megszabadulnak egy kis időre, azonnal éhes oroszlánként vetik rá magukat a kedvenc szellemi „eledelükre”, a hüvelygombára.

Jó ha tudjuk, hogy ennek a felismerésnek nem csupán önmagában van jelentősége. Sőt, éppen ellenkezőleg, egy önmagán jócskán túlmutató, az emberiséggel úgyszólván egyidős sorskérdésre is rávilágít. Jelesül arra, hogy vajon a hölgyek miért szoktak kettesével pisilni menni? 

Ezzel kapcsolatban is különféle elméletek tartották magukat, könyvek és tanulmányok tucatjai születtek a témával kapcsolatban, ám most új fejezet kezdődött tisztelt uraim, 9 és 99 év között: bizony, kifejezetten azért járnak kettesével a klotyóra, hogy – megszabadulván a pasiktól – végre nyugodtan és felszabadultan, gátlások nélkül beszélgethessenek a hüvelygombáról!

Ha másért nem, már ezért is érdemes volt elkészíteni ezt a frappáns és tanulságos reklámot. Igaz, mostantól egy kedves titokkal kevesebb, de ne szomorkodjunk: hiába a lelepleződés, még maradt annyi rejtély, hogy szeretni tudjuk a nőket. 


A Metropol online számára írt cikk írott változata
Most & Itt
2009.07.20 17:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.