Most & Itt

Szervilis bunkók

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan egy szervilis bunkó. Sietünk leszögezni, nem mi írtuk le ezt a veretes magvasságot, ilyet akkor sem...

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan egy szervilis bunkó.

Sietünk leszögezni, nem mi írtuk le ezt a veretes magvasságot, ilyet akkor sem írnánk le, ha mernénk, vagy ez lenne a véleményünk, távol áll tőlünk ez a stílus, nem így szocializálódtunk, ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy annak idején még igazi újságíróktól tanultuk a szakmát.


Másfelől azért sem vetemednénk ilyenre, mert nem ismerjük személyesen Havasi Bertalant, munkakapcsolatunk soha nem volt, s bár számos közleményét olvastuk, amelyeket az MTI által osztott meg a nagyközönséggel, maradjunk annyiban, hogy ezekről vagy jót, vagy semmit.

Nem mi írtuk tehát Orbán Viktor sajtófőnökéről, hogy szervilis és bunkó, hanem a kormányhoz igen közeli Magyar Nemzet. Márpedig, ha a Magyar Nemzet leír valamit, azt nem véletlenül teszi, oka van annak, néha még igazsága is. Igaz, utóbbi nem mindig jellemző, az elmúlt néhány évben helyreigazítások tömkelegét volt kénytelen közölni a valaha szebb napokat látott lap, ettől még azonban túlzás lenne azt állítani a Magyar Nemzetről, hogy mindig hazudna.

A hétfői lapszám vezércikkében írták, hogy Havasi Bertalan szervilis és bunkó. Sőt, nemcsak ő, hanem sokan mások is, akik feltűnnek a miniszterelnök környezetében.

Az előzmények röviden: a Magyar Nemzet közlése szerint Tusványoson Havasi Bertalan gyomron könyökölte a Magyar Nemzet fotósát, rajta kívül egy erdélyi, valamint egy meg nem nevezett kollégát is vegzált. A gyomorra mért könyökléstől a Magyar Nemzetnek dolgozó sajtómunkás nekiesett az erdélyi kollégának, aki ettől fejbe verte magát a saját masinájával. Ettől az erdélyi kolléga nagyon megdühödött, pöcsnek nevezte Orbán Viktor sajtófőnökét, ami már önmagában is felér egy nemzetárulással, ráadásul azt is kilátásba helyezte, hogy lefejeli. (Az ismeretlen sajtómunkással történtekről, valamint az ő esetleges reakcióiról nincs információnk.)

Eddig a történet, amely bármelyik magyar kocsmában előadódhatott volna. Havasi Bertalan közleményben reagált, innét tudjuk, hogy pöcsnek nevezték, és lefejeléssel fenyegették. Ha nincs ez a közlemény, akkor csupán annyit tudnánk Havasi Bertalanról, hogy a Magyar Nemzet szerint egy azon szervilis bunkók közül, akik a miniszterelnököt a lap közlése szerint egyre növekvő számban körülveszik.

A Magyar Nemzet viszontközleményben reagált Orbán Viktor sajtófőnökének közleményére - nem kívánnánk ragozni a történetet, akit érdekelnek a részletek, megtudhatja az internetről, vagy kérdezze meg Havasi Bertalan és a Magyar Nemzet kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Azért az egy kissé elgondolkodtató, vajon mi áll e párviadal mögött. Túl azon, amit már egy ideje sejteni lehet, vagyis, hogy Orbán Viktor harcban áll az oligarchákkal. Nem csupán az ellenséges oligarchák ellen visel szent háborút a miniszterelnök, de már a túl nagy hatalomra szert tett baráti oligarchák is a célkeresztjébe kerültek. Ugyancsak továbbgondolásra érdemes, hogy ha Orbán Viktor sajtósa így viselkedik egy kormányhoz közeli napilap tudósítójával, hogyan kommunikál azokkal az újságírókkal, akiknek lapját kormánykörökben nem különösebben kedvelik. Persze, válasz is van erre: leginkább sehogy, ezekkel az újságokkal emberemlékezet óta nem állnak szóba, kérdéseikre nem válaszolnak, ha mégis, ledorongoló, kioktató hangnemben teszik mindezt.

És nem csak sajtósok vannak Orbán Viktor környezetében, hanem más fontos beosztásban lévő illetők úgyszintén: államtitkárok és helyettes államtitkárok hada, minden rendű és rangú titkár és azok helyettesei.

Jobb nem belegondolni, hogy kikkel van a miniszterelnök körülvéve.

Hogy kikkel vagyunk mi, többi magyarok, körülvéve.

Most & Itt
2014.07.29 11:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.