Most & Itt

Szeressétek Rytkó Emíliát! - avagy a Fidesz szerint a világ

Valaki szeresse már ezt a nőt, mert a Fidesz nem szereti. Rytkó Emília, aki, amikor nem a Fidesz legújabb közellensége, az Országos Választási...

Valaki szeresse már ezt a nőt, mert a Fidesz nem szereti. Rytkó Emília, aki, amikor nem a Fidesz legújabb közellensége, az Országos Választási Iroda vezetője. Szerintem már időtlen idők óta, legalábbis, nekem úgy tűnik, hogy amióta csak világ a világ, a Választási Irodát mindig Rytkó Emília szokta vezetni.
A képeken nagydarab, mosolygós néninek tetszik, én úgy első látásra nem sok gonoszságot nézek ki belőle. De persze, tudjuk, nem szabad bedőlni a látszatoknak, minden kép csalóka.
Lehet, hogy Rytkó Emília csak látszólag nagydarab, és az is megtévesztés, hogy mosolygós. Lehet, hogy csak olyannak mutatja magát, mint aki a szabadidejében szívesen játszik az unokáival - megmutatja nekik, hogyan kell a süteményt formázni, és elviszi őket az Állatkertbe.  
Közben meg persze, tudjuk, egészen másmilyen.
De, ha nem is lenne másmilyen Rytkó Emília, hanem olyan, amilyennek mutatja magát, mostanában akkor sem sok ideje jutna az unokákra. Munka van most, sőt, a munkának is a dandárja. Miszerint a java.
Hogy a Fidesz miért éppen Balsai Istvánt állította Rytkó Emíliára, ma még nem lehet tudni. Talán, ha egyszer kormányra kerülnek, mint oly sok minden, ez is kiderül.
Rytkó Emíliával most az a baj, hogy lassú. Nem elég mozgékony, merthogy egy népszavazási kérdéssel szembeni kifogást nem továbbított még pénteken délután a Legfelsőbb Bírósághoz. Pedig ha ők ott azonnal megkapják a kifogást, még abban a percben farokfelvágva döntenek. Természetesen úgy, ahogyan azt a Fidesz elvárja, oszt jónapot.
Ez a mosolygós, nagydarabnak látszó asszony azonban, miután megkapta a kifogást a Fidesz népszavazási kérdéseivel kapcsolatban, ahelyett, hogy kinyittatta volna a Legfelsőbb Bíróság épületét, és elővezette volna az ottani ügyeletest, gondolt egyet, és inkább keresztbe feküdt a népakaratnak.
A Fidesz szerint a világ.
Egyszerű és könnyen átlátható. Vannak a jók, akik el akarják zavarni a kormányt, meg ugye a gonoszok, akik keresztbe fekszenek mindennek, ami haladó és a magyarok javát szolgálja.
Rytkó Emília asszony, a Fidesz szerint kutyakomédiává silányítja a népszavazást. Látom magam előtt ezt a joviális megjelenésű nőt, amint éppen silányít. Egy ideig gondolkodik, mit is tegyen, végül a silányítás mellett dönt. Már csak az van hátra, mivé is silányítsa, hogy borsot törjön a Fidesz bajusza alá: szomorújátékká, bohózattá? Végül, a kutyakomédia mellett dönt. Tuti, hogy a Gyurcsányék szóltak oda a nemzetközi karvalytőke központból: rendben van Emília, a kutyakomédia jó lesz!
Azzal speciel egyetértek, hogy Rytkó Emília lehetne gyorsabb is. Mozgékonyabb, könnyebben forduló. Ha mondjuk, lenne neki személyi edzője, aki foglalkozik az állóképességével. Egy Norbiné Réka, vagy legalább a Béres Szandi. Aki odafigyel, hogy Rytkó Emília asszony hány másodperc alatt futja a százat, mennyi idő alatt gyorsul fel, és rövidpályás medencében milyen a bukófordulója?
Ha azt vesszük, biztos, hogy a Deutsch-Für Tamás sokkal többet tud dekázni, mint Rytkó Emília. Állítólag, annak idején, amikor a fiúk voltak kormányon, az akkori miniszterelnöki dolgozószobában csuda dolgok történtek. A fiúk felszedték a szőnyeget - vagy lehet, a takarító személyzettel felcsavartatták – és ott fociztak, bent, a parlamentben. Mondják, hogy vigyáztak a berendezésre, nem lett baja a csillárnak, még ablak is alig tört. Mondják, jó kis meccsek voltak azok, nem volt ott semmi előre levajazva, mindenki szívből játszott, és győzni akart.
És akkor most jön egy lomha, nagytestű nő, akinek a neve még Fábry Sanyi szájában sem áll jól, és mindent elkövet, hogy megakadályozza a fiúkat abban, hogy elkergessék a kormányt. Merthogy már minden készen van a kormány elkergetéséhez, minden adott, hogy ez is meglegyen. Már félig-meddig el is van kergetve a kormány, csak még a népszavazás van hátra. Ha nem lesz vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, akkor majd a vak is látja, hogy ennek a kormánynak nincs maradása többé. Kitelt az ideje, ennyi.
És akkor jön egy ilyen nő, aki fogja magát, és keresztbe fekszik a népakaratnak. Egy női testbe bújt Szamuely, egy nagymamaszerű Kun Béla. Egy Landler Jenőbe oltott Róth Manó! Pedig már Balsai is megmondta, amikor megtudta, hogy Rytkó Emília a hétvégét nem a Fidesz kérdéseivel töltötte: ilyenkor nincs szombat, nincs vasárnap. Nincs advent, még ünnep sincs.
Hát akkor mi van, kérdeznénk tisztelettel, mi van akkor, amikor már semmi sincs?
Persze, a történelem kerekét, tudjuk, nem lehet visszaforgatni. Vagy legföljebb csak ideig-óráig. Hétfőn reggel kinyitott a Legfelsőbbb Bíróság, és amint azt várni lehetett, elutasította a Fidesszel kekeckedő beadványt.
Hétfő reggel óta már semmi sem áll többé a kollektív, összmagyar boldogság útjába. Leszavazzuk a vizitdíjat, a tandíjat! Abcúg kórházi napidíj!
De azért én a biztonság kedvéért szerződtetnék egy személyi edzőt a Rytkó Emília asszony mellé. Sosem lehet tudni, mire lehet még jó, ha az ember egy kicsit formába hozza magát!

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2007.12.11 08:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.