Most & Itt

Szerencsésné Szánalmas Gabriella

Simonné Gercsényi Gabriella már reggel fél 6 előtt ott toporgott a Nemzeti Választási Iroda előtt, hogy beadhassa népszavazási kezdeményezését....

Simonné Gercsényi Gabriella már reggel fél 6 előtt ott toporgott a Nemzeti Választási Iroda előtt, hogy beadhassa népszavazási kezdeményezését. Ennél életszerűbb dolgot kitalálni sem lehetne, az ember természetes viselkedési formája, hogy hideg őszi hajnalokon a választási iroda előtt múlatja az időt.

Ott volt az MSZP frakcióvezető-helyettese is, Harangozó Tamás, de ő politikus, neki elnézzük, ha az átlagostól eltérő módon működik.

Simonné Gercsényi Gabriella volt a szerencsésebb, ő ment be elsőként, így nem az MSZP, hanem az ő kérdését fogadta be a hivatal.

A hölgynek persze esze ágában sincs népszavazást kezdeményezni a boltok vasárnapi nyitva tartásáról, nem akar aláírásokat gyűjteni, nem is ért hozzá, van neki más dolga, hagyják őt békén ilyen hülyeségekkel.

Simonné Gercsényi Gabriella épp csak arra járt kedden kora hajnalban, hogy beadja a kérdést: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?"

Persze baszki, egyetértünk. Tarthasson zárva, aki akar, és nyithasson ki, aki úgy látja jónak.

Azzal viszont nem értünk egyet, hogy megint hülyének néznek bennünket. Még akkor sem, ha amúgy megérdemeljük, mert még senkit sem küldtünk el a jó édes anyukájába, pedig lenne rá igény. Az a baj velünk, magyar polgárokkal, hogy politikailag korrektek vagyunk. Ami szabad magyar fordításban azt jelenti, hogy mindent meg lehet velünk csinálni. Fát vágni a hátunkon, hülyének nézni minket, de még ezeknél nagyobb gazemberségeket is.

Külön szerencse, hogy Magyarországon ma demokrácia van. Ami azt jelenti, hogy mindenki azt csinál, amit megengednek neki.

A sajtó is szabad – ezt úgy kell érteni, hogy bármit meg lehet írni, ha van hová.

Szabad sztrájkolni, csak a törvények úgy vannak megalkotva, hogy gyakorlatilag nem lehet.

Népszavazás kezdeményezését sem tiltja semmi, csak valami mindig közbejön. Például Simonné Gercsényi Gabriella, aki most bizonyára rohadtul büszke magára. A feladatot elvégezte, kap majd egy kockacukrot. Élvezi a dicsőséget, hogy a vállát lapogatják, és társaságban sokadjára is megkérik, mesélje már el, hogyan cseszett ki a kommancsokkal.

Simonné Gercsényi Gabriella még nem tudja, hogy nem az MSZP-nek tett keresztbe, hanem a gyakran emlegetett magyar embereknek. És, hiába nyilatkozta a távirati irodának, hogy szerencséje volt, ezért előzhette meg az MSZP-t, valójában egyáltalán nem szerencsés. Épp ellenkezőleg: Simonné Gercsényi Gabriella egy szerencsétlen, szánalmas senki. Holnap már mástól kér majd szívességet a Fidesz, Szerencsésné Szánalmas Gabriellán pedig éppúgy átlépnek, mint azokon a tisztességes milliókon, akik, szemben Szerencsésné Szánalmas Gabriellával, nem vágják magukat haptákba egy álságos hatalomnak tisztelegve.

Hiába hiszi magát annak, Szerencsésné Szánalmas Gabriella nem szerencsés ember. Szerencsésnek Magyarország leggazdagabb gázszerelője, Mészáros Lőrinc mondható, valamint Orbán fiának főbérlője, Garancsi István. Vagy, teszem azt, Tiborcz István, a miniszterelnök saját lábon álló veje. Andy Vajna, aki milliárdokat kaszált a kaszinóival – igaz, a TV2 esetében kissé mellényúlt.

Szerencsésné Szánalmas Gabriella csupán egy a sok szerencsétlen, megvezetett szánalmas senki közül. Olyan ember, aki egyszer még nagyon fogja szégyellni magát.

Persze, csak akkor, ha a megbízói megengedik neki.

Most & Itt
2015.10.21 00:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.