Most & Itt

Szép álmokat, elnök úr!

Leharcolt falusi zsibvásár, divatjamúlt, avítt eszmék dömpingáron: felavatták a Magyar Gárda első 56 tagját. Nem ment persze minden nehézség...

Leharcolt falusi zsibvásár, divatjamúlt, avítt eszmék dömpingáron: felavatták a Magyar Gárda első 56 tagját. Nem ment persze minden nehézség nélkül a gárdatagok avatása: még meg sem alakult a Világegyetem Legbékésebb Hadosztálya, máris mindenféle támadásnak lettek kitéve. És nem csak szóban bántották ezeket a légynek sem ártó hazafiakat: kiderült, hogy az egyik gárdista jelöltet az utolsó pillanatban pótolni kellett, mert az eredetit néhány nappal az avatás előtt gázpisztollyal fejbe lőtték. Hogy ki lőtt és hol, azt persze csak sejteni lehet, de az ott összegyűlt emberek számára így is nyilvánvaló volt: csakis a kommunisták tehettek ilyen gazságot.
A Gárda avatása egyébként alig néhány méternyire a Sándor Palotától, a köztársasági elnök lakhelyétől történt. De ebből szerencsére nem lett baj, Sólyom úr köztudottan jól, és mélyen alszik. Ezúttal sem zavarta a bazári forgatag a délutáni szunyókálását, mindössze egyszer nézett ki az ablakán, azt hitte, most viszik el a szemetet. Mikor látta, hogy nem a kukások zajonganak, csupán a Magyar Gárdát avatják, megnyugodott: nincs veszélyben a nemzet egysége, mormolta és visszamászott a takaró alá.
Jó hír a magyarság jövője szempontjából, hogy még egy óvodás is jelentkezett a gárdába. Állítólag néhány évet még várnia kell, de akkor is megható, hogy már ilyen fiatalon ennyire felelősségteljesen gondolkodik: ahelyett, hogy a többi gyerekkel homokozna a játszótéren, sűrű redőkbe rendezi a homlokát, mert úgy értesült, hogy Gyurcsány elvette a gyermekkorát. (Amiben speciel lehet valami: saját szememmel láttam Gyurcsányt a környéken settenkedni, tényleg nála volt az Ismeretlen Gárdistajelölt Óvodás gyermekkora.)
Három a magyar igazság, ezért három történelmi egyház papja is felszentelte a gárdát és a zászlókat. Igaz, ők nem az egyházat képviselték: magánemberként, majdhogynem civilben jártak arra. Ami amúgy eléggé életszerű: bárkivel megeshet, hogy megy az utcán, meglát egy zászlót, és nem tudja visszafogni magát - áldja és szenteli, oszt jónapot!
Máskülönben meg tényleg érthetetlen, hogy mire ez a nagy felhajtás a gárda körül. Igaz, félkatonai szervezet, és mint ilyen, félelmetesnek próbál látszani. De csak a megbízott – ahogyan mostanság Pesten mondják: meghízott – főparancsnokuk, Usztics Mátyás színész félelmetes. Usztics, akit a pesti szleng újabban Uszíccs Mátyásnak hív – valóban riasztó látvány: délceg termete, egy jóllakott napközisére hajazó decens pocakja láttán még a leglehajtottabb fejű magyarok is felderülnek. Szegény Uszíccs, az egypártrendszer idején annyira félre volt állítva, és úgy meg lett hurcolva, hogy egy televíziós sorozatban kénytelen volt szocialista katonatisztet alakítani – jó pénzért védte a szocialista hazát az imperialista gazemberek ellen.
Azért jó a Magyar Gárda, mert az ország egyetlen félkatonai szervezete, amelytől senkinek sincs félni valója. Ezt jó helyről, tőlük lehet tudni: nem fenyegetnek ők senkit, kivéve azokat, akik ártanak a magyaroknak. Békés hagyományőrzésre szerveződtek, elsőként például parlagfüvet irtanak, és véradást szerveznek. Persze ez a kijelentés nem nyugtat meg mindenkit, mi van akkor, kérdezte az egyik ismerősöm, ha ezek a gárdisták a nagy felbuzdulásban összekevernek a parlagfűvel? Egy másik barátom meg amiatt aggódik, hogy mi történik, ha a lelkes gárdisták akkor is vért vesznek tőle, ha ő nem akar nekik adni?
Sok még a megoldatlan kérdés a gárda körül, de azért nem kell aggódni. A köztársasági elnök úr, mint mindig, ezúttal is jó példával jár elől: elítéli a félelemkeltést, de egyetlen alkalommal sem felejti el hozzátenni, hogy a félelemmel való riogatást sem díjazza.
Aludjon jól, Elnök úr, álmodjon szépeket! Reméljük, a gárdisták halkan irtják majd a parlagfüvet, és a véradásra sem tetszik majd felébredni!



Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság – www.nepszava.com – számára írt cikk írott változata








Most & Itt
2007.09.01 11:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.