Most & Itt

Szebb lövőt!

Nem elírás a cím, szándékosan írtam lövőt jövő helyett. Merthogy itt lövésekről van szó, nem is akármilyenekről: bekkek és beállósok...

Nem elírás a cím, szándékosan írtam lövőt jövő helyett. Merthogy itt lövésekről van szó, nem is akármilyenekről: bekkek és beállósok mellett nyilván bal-, és jobb átlövők is szerepelnek a nemrégiben megalakult Hunnia SK nevű női kézilabdacsapatban.

 

A lányok kétféle dresszben nyomatják, az egyikre, a feketére csak nagy rosszindulattal lehet azt mondani, hogy hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájára, és a másik, a piros-fehér is nyilván csak látszólag hajaz az Árpád-sávos zászlóra.

Hajrá Hunnia, Hajrá Magyarország!

 

Persze, nem ez van írva a lányok mezére, hanem rovásírással az, hogy Új Erő. Ami persze megint csak véletlenül hasonlít szóról szóra a Jobbik nevű párt jelmondatára, nincs ebben semmi politika. Illetve dehogy nincs: az egyik tulajdonos egy óvatlan pillanatában azt mondta, miért baj az, ha valaki a sportban is vállalja a világnézetét?

 

Hát csak azért, kérném tisztelettel, mert a sport nem arra lett kitalálva, hogy nézetek feszüljenek egymásnak. Gyilkos indulatok meg pláne, hogy nem. A sportolónak, amikor nem sportol éppen, ugyanúgy lehet világnézete, mint a hegesztőnek, az orvosnak, vagy teszem azt a főcsővezetőnek, de meccs közben tessék szépen félretenni a pártszimpátiát.

 

Elindult hát a Hunnia SK a bajnokságban, igaz, egyelőre felemásan szerepelnek a lányok, egy győzelem két vereség az eddigi mérleg, de messze még a vége, lesz ez még jobb is. Vagy rosszabb: előre honnan is lehetne tudni, nem politika ez, hanem kézilabda, itt nincs minden előre levajazva, mint a politikában.

 

Csak hát van itt még valami más is. A csapat egyik tulajdonosa a Ferencvárosi Torna Club (ejtsd: FTC) egykori szertárosa, ma a Jobbik sportkabinetjének a vezetője. Ami azért is jó, mert nemcsak azt mutatja, hogy a Jobbiknak van sportkabinetje, de arra is utal, hogy még a legegyszerűbb katona, a világegyetem legkétkezibb szertárosa is a tarsolyában hordja a marsallbotot.

 

A szertárosból sportkabinet-vezetővé lett úr társával együtt kilencven százalékban tulajdonolja a sportegyesületet, a maradék tíz százalékot meghagyták az eredeti tulajdonos Goldbergernek. Ettől a nagy múltú óbudai klubtól vették meg ugyanis az első osztályú indulás jogát, így kerülhettek a Hunniás lányok azonnal az élvonalba.

 

Szegény Goldberger bácsi annak idején, bármekkora nagyot is álmodott, nem így képzelte a szebb jövőt. De mindegy is mit képzelt valamikor egy már régen nem élő öregúr, különben is, örüljön neki, még így holtában is, hogy nem vették - na jó: vásárolták - el mindenét, tíz százalékot megtarthatott mutatóba.

 

Külön szerencse még az is, hogy a Goldberger címerállata éppúgy az oroszlán, mint az egyébként jogerősen betiltott Magyar Gárdáé. Úgyhogy tényleg nem kell mindenben politikát keresni, három ukrán lány is van például a csapatban, nem kárpátaljaiak, hanem echte igazi valódi ukránok. Igaz, egyik nap azt nyilatkozta a csapat egyik tulajdonosa, idővel majd magyar lányok váltják őket, de másnapra meggondolta magát a nyilatkozó, és azt mondta: nagyon szereti mindenki az ukrán lányokat, eszükbe nem jutna elküldeni őket, dobálhatják a gólokat a Hunniában, ameddig csak meg nem unják.

 

Jól van ez így, legföljebb amiatt lehet némi hiányérzetünk, hogy még homályos sejtésünk sincs azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek a Hunnia SK tagjai? Zsidók, cigányok melegek – bocs, lányok esetében leszbikusok – szóba jöhetnek-e, vagy ezek a „tulajdonságok” nemkívánatosak a Hunniában? Játszhat-e fekete, vagy teszem azt, ázsiai a csapatban? A balkezeseket már nem is kérdezem - balkezes átlövő nélkül olyan egy csapat, mint a partra vetett hal, miszerint félkarú óriás.

 

Talán már nem kell nagyon sokat aludni, és lesznek majd Fideszes kézilabdacsapatok is. Meg szocialisták is persze, és talán még a szabad demokraták is össze tudnak toborozni tíz fiatal sportolónőt, aki hajlandó az ő színeikben pályára lépni. A demokrata fórumosokról már nem is szólva, hiába kihalófélben lévő növény a tulipán. Egyedül a kereszténydemokratákkal kapcsolatban lehetnek komoly kételyeink, épp tegnap olvashattuk az újságban, amit egyébként enélkül is tudtunk: hogy Semjén úr pártjának a támogatottsága mérhetetlen.

 

Reméljük, sok örömünk telik majd még a Hunniás lányokban. Ha van férfiúi tisztesség a tulajdonosokban, akkor szebbnél szebb hölgyeket igazolnak a csapatba. Nem a sportérték miatt, az már amúgy is odavan. De hogy legalább a kézilabdához nem nagyon konyító, ám a gömbölyded formák megítélésében jártas férfinépség is láthasson némi szépet a pályán.

 

Ha nem lenne félreérthető, most azzal zárnánk, hogy győzzön a jobbik. Így azonban csak annyit mondunk: szebb lövőt mindenkinek!

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2009.09.15 11:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.