Most & Itt

Száz kismalac, Cöf, Cöf, Cöf…

Száz, a Fidesz úgynevezett holdudvarához tartozó közéleti személy jegyzi azt a Mesterházy Attilának címzett nyílt levelet, amely fizetett hirdetésként...

Száz, a Fidesz úgynevezett holdudvarához tartozó közéleti személy jegyzi azt a Mesterházy Attilának címzett nyílt levelet, amely fizetett hirdetésként jelent meg pénteken több országos napilapban. Csupa egykori üldözött, a pártállam pribékjei által rútul meghurcolt jellemóriás neve olvasható az aláírók között. Ott van a régi, pártállami írószövetség egykori párttitkára csakúgy, mint a valamikori Népszabadság pártrovatának prominense.


Fotó: paks2stop

De említhetnénk az Ifjúkommunista című folyóirat egykori szerkesztőjét, vagy éppen a Magyar Népköztársaság volt moszkvai nagykövetét. (Utóbbi posztról tudni kell, hogy a pártállam a legádázabb ellenségeit büntette azzal, hogy a moszkvai elvtársak oroszlánbarlangjába küldte őket.)

Vég nélkül folytathatnánk, az aláírók érdemeinek méltatását, ám ennyiből is nyilvánvaló, hogy magyar szellem és erkölcs megannyi hatalmassága jegyzi a nyílt levelet. A hirdetést a hírek szerint a Civil Összefogás Fórum (ismert rövidítéssel: CÖF) fizette. Hogy pontosan mennyibe került, azt nem tudni - az ÁSZ és a megfelelő nyomozó szervek már nyilván bőszen vizsgálják, miből van egy civil szervezetnek ennyi pénze. Már csak azért is, mert ez a mostani hirdetés ugyan mindössze néhány millió forintba kerülhetett, ám a Bajnai Gordont lejárató, 200 millió forintba kerülő Együtt tették tönkre az országot kampány, valamint a lengyel importtüntetőkkel súlyosbított Békemenetek számláit ugyancsak Magyarország, sőt, a Világegyetem legtehetősebb civil szervezete, a CÖF állja.

Amúgy azon aggódnak a derék, magukat jobboldalinak gondoló aláírók, hogy Mesterházy Attila és az MSZP nem veti ki magából a mételyt, jelesül Gyurcsány Ferencet. A tisztességes baloldaliakhoz szólnak a nyílt levél írói, értük aggódnak, nem ellenük.

Ezek szerint már van tisztességes baloldali is. Nem volt ez mindig így, ez egy új vonulat a jobboldal kommunikációjában. Tőlük korábban csak annyit tudtunk a baloldalról, hogy nem lehet tisztességes, hiszen, ahogy annak idején már a Kedves Vezető is megüzente Tusványosról, a baloldal, ahol csak tud, rátör a nemzetére. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedig épp a napokban jegyezte meg egy fórumon, hogy a szocialista EP képviselők azért lázítanak az ország ellen, mert külföldről megvásárolták őket.

Mostantól már a Fidesz holdudvara szemében is létezik tisztességes baloldal, olyannyira, hogy már aggódni is lehet érte.

Persze, nem volt mindig ennyire aggodalmas a Fidesz holdudvarának nevezett díszes sereglet. A magánnyugdíj-pénztári megtakarítások lenyúlásakor például nem aggódtak egy csöppet sem, és nem érződött rajtuk az aggodalom, amikor az akkor még a Fidesz képviselőjeként praktizáló Balog Józsefről kiderült, hogy magát vak komondornak álcázva, úgy lerendezte élettársát, Terikét, hogy annak eltörött az orra és az arccsontja. Nem aggódtak e derék hölgyek és urak az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálásakor, valamint akkor sem, amikor a Kedves Vezető kormánya, ki tudja milyen vélt vagy valós előnyökért cserébe, kiadta az azerieknek a baltás gyilkosként elhíresült Szafarovot. Legutóbb pedig akkor kellett volna aggódni – nem kicsit: nagyon – amikor a Kedves Vezető Moszkvában a szakma és a társadalom megkérdezése nélkül megállapodott Putyinnal a paksi atomerőmű bővítéséről.

Lett volna miért aggódni az elmúlt években, de a Fidesz holdudvaránál csak most telt be a pohár, azzal, hogy Gyurcsány Ferenc is résztvevője a baloldali összefogásnak.

Merőben új megközelítés ez a mostani aggódás. Korábban csupán azt mondták meg, hogy mitől jó magyar valaki, mitől tisztességes polgár, rendes családapa, adófizető, most már azt is ők mondják meg, hogy ki a jó baloldali.

Mert, és ebből az aggódásból nehéz nem erre gondolni, nekik amúgy nincs bajuk a tisztességes – értsd: Gyurcsány-mentes – baloldallal. Sőt, ha Gyurcsányt és pártját száműzné Mesterházy, még azt is meggondolnák, hogy az Összefogás közös listájára szavaznának.

A CÖF száz kismalacának ideológiai kacskaringókkal teli életútját ismerve, ez simán beleférne.

Wittner Mária és Szűrös Mátyás egy kompániában, vajon melyikük a kakukktojás?

Lehet, hogy mindkettő?

Most & Itt
2014.01.26 10:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.