Most & Itt

Szaniszló hatnapos háborúja

"Üzenem a washingtoni nagykövetnek: világraszóló győzelem ez az USA számára Szaniszló Ferenc és a Táncsics-díj fölött! Üzenem az izraeli...

"Üzenem a washingtoni nagykövetnek: világraszóló győzelem ez az USA számára Szaniszló Ferenc és a Táncsics-díj fölött! Üzenem az izraeli nagykövetnek, győztek az ellenem folytatott hatnapos háborúban".  Ezt a míves gondolatsort tette közkinccsé szerda este Szaniszló Ferenc sajtómunkás, az Orbán-közeli Széles Gábor Echo névre hallgató televíziójában.


Szaniszló persze szereptévesztésben van, amikor azt hiszi, hogy akár az Egyesült Államokban, akár Izraelben tudják, hogy ő kicsoda. Valójában még Magyarországon is csak nagyon kevesen ismerik őt, egyelőre még nem érettségi tétel a Szaniszló Összes Bőrkötésben, bár, ahogyan a dolgok haladnak, ennek is eljön az ideje. Addig azonban még várni kell valamelyest, ma még csak ott tartunk, hogy Szaniszló Ferenc, aki március 14-én Táncsics-díjat kapott Balog minisztertől, hat nap elteltével kénytelen volt visszaadni a kitüntetést.

Nem az USA, és nem Izrael győzte le - az említett országok egyetlen töltényt nem pazarolnának ilyen haszontalan célpontra. Igaz, nem is a józan ész, mint remélnénk, hanem a hideg számítás, a politikai haszonlesés mondatta le Szaniszlót a díjról. Vagyis, most is csak az van, ami ilyen esetben lenni szokott: hogy a Fideszben osztottak és szoroztak, és a végén az jött ki, hogy ebben az országban még mindig nincs annyi elmeháborodott zsebnyilas (Deutsch Tamás szíves közlése), hogy érdemes lenne célközönségként kezelni őket. Vagyis, több baj származik egy ilyen félkegyelmű kitüntetéséből, mint amennyi a majdan voksokra váltható hozadék.

Mert ne feledjük, a Szaniszló-szösszenetek nem egyszerűen rasszisták és antiszemiták, de zavarosak is egyben, s mint ilyenek, valóban sajátos orgánumot képeznek a bayerzsolt nevével fémjelzett kórusban. Szaniszló mulatságos ostobaságai évek óta az internet sztárjai, sületlenségei kellő mennyiségű sör és tömény elfogyasztása után bármely jobb házibuliban bevethetők.

Mondjuk így: Szaniszló színt vitt a magyar sajtómunkás szakmába. Nem volt szép ez a szín soha, és ami azt illeti, idővel egyre barnább lett az árnyalata.

Ebből lett a balhé, amiről Balog miniszter először azt hitte, elfelejtődik hamar. Ezért állította lányos zavarában, hogy tévedett, és Szaniszlónak csak korábbi munkásságát ismerte, újabb, a kormány és az ő számára vállalhatatlan megnyilvánulásairól nem volt tudomása. Ami persze nem volt igaz, Szaniszlót Balog köreiben ugyanis nem lehetett nem ismerni - hozzá tartozik a Balog-közeli kultúrkörhöz, a nyereg alatt puhított sámánok, és az ősmagyar agysebészek soha nem volt világához.

Most véget ért Szaniszló hatnapos háborúja, és az amerikaiak majd szépen összevesznek Izraellel, hogy kié legyen Szaniszló Táncsics-díja. Legalábbis Szaniszló fantáziájában ez így áll össze. S ami az ő agyában képzelet, az az Echo tévé képernyőjén előbb-utóbb műsorként jelenik meg.

Míves munka lesz majd az is nyilván: nem is Táncsics-, de egyenesen Szaniszló-díjra érdemes.

Most & Itt
2013.03.20 22:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.