Most & Itt

Szamuráj nyelvű héber dobócsillagok - avagy hogyan keletkezik a hülyeség?

 Jó lenne valami biztosat tudni arról, hogy miként keletkezik a hülyeség? Csak úgy lesz magától, vagy valahol, valakik, szorgos munkával...

 Jó lenne valami biztosat tudni arról, hogy miként keletkezik a hülyeség? Csak úgy lesz magától, vagy valahol, valakik, szorgos munkával létrehozzák? Alakítgatják, csiszolgatják, hogy a célnak minél jobban megfeleljen, netán éppen ellenkezőleg: a hülyeség már készen pattan elő kiötlői agyából?

És persze az is érdekelne, hogy a nagy, sok embert foglalkoztató hülyeségek kiagyalói milyen módszerrel dolgoznak: közösen érlelik művüket, vagy mindegyikük külön, magányos ordasként dolgozik, hogy végül aztán összeadják, mire jutottak.

Arról van szó, hogy a Magyar Nemzetnek nevezett nyomdaipari produktum beszédes kis írásban ismertette a józsefvárosi kínai piac választékát. Sajnálatos módon nem reklámcikkről van szó, s ily módon a teljes szortimentnek csupán egy aprócska kis szegmensével ismerkedhettünk meg. Az újság derék sajtómunkásai ugyanis cikkükben a piacnak egy speciális területére fókuszáltak, jelesül arra, hogy a Józsefvárosban kereskedő kínaiaktól bárki beszerezhet viperát, dobócsillagot valamint szamuráj-kardot.

Mindez március 15-e kapcsán jutott az Orbán-közeli lap eszébe.

A csizma pedig – naná, hogy rendőrcsizma! - úgy kerül az asztalra, hogy ünnepre készül az ország. Nagy, nemzeti ünnepnek nézünk elébe, még akkor is, ha idén egyelőre szó sem esik arról, mi történt 159 évvel ezelőtt a Pilvaxban, kik és hogyan foglalták le Landerer és Heckenast nyomdáját, miként szabadította ki a tömeg tömlöcéből Táncsicsot? És az sem hír mostanában, hogy volt ott valami Petőfi nevű ember, meg még mindenféle márciusi ifjak, Jókai, Vasvári és a többiek. Róluk sem beszélünk, csak arról, hogy legyen-e azonosító a rendőrökön, valamint, hogy a Gój motorosok nem antiszemiták, merthogy soraikban zsidók és baloldaliak is berregtetik a verdát.

Szóval, méltóképpen készülünk az ünnepre, de van, ahol még ez is kevés, így azután a Magyar Nemzetnél valamelyik, a haza üdve iránt elkötelezett sajtómunkás kitalálta a dobócsillagot. Amit ugye a józsefvárosi kínai piacon lehet kapni, és ha a rendőrök nem jutnak hozzá időben a brutális tömegoszlatáshoz szükséges felszerelésekhez, akkor majd kimennek a kínai placcra, és ott vásárolnak maguknak.

És akkor az izraeli kommandósokról még nem is szóltunk. Akik már meg is szállták Magyarországot, és már csak abban kell dönteniük, vajon 40, vagy 150 évig maradnak az országban?

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó izraeli csapatokról szóló hír meg úgy jött, hogy néhány nappal ezelőtt egy fiatal izraeliekből álló csoport megtekintette a Holokauszt Múzeumot. Egy hazafias érzelmű szemtanú véletlenül meglátta őket, szólt is a havernak, hogy izraeli fegyveresek mászkálnak az utcán. A haver persze azonnal felhívta az ő haverját – a haveroknak mindnek van egy csomó haverja -, mit tud arról, hogy az izraeli hadsereg egyik elit alakulata elfoglalta a Halászbástyát. A haver haverja – maga is haver – úgy tett, mint aki tud már a dologról: nyugi, mondta, jelenleg még nem csinálnak semmit, csak belépési díjat szednek a külföldi turistáktól, az, hogy a Gellérthegyet szükség esetén belelövik a Dunába, egyelőre még csupán terv.

De azért a biztonság kedvéért a haver is felhívja a haverját, és elmondja nekik, hogy az izraeli tankok elindultak a magyar traktorosok ellen.

Szerencsére a beszélgetésnél az egyik internetes portál munkatársa is jelen volt, gyorsan le is adta a hírt, miszerint titkos terv készült Magyarország bombázására. De, mint írták, erre csak abban az esetben kerülne sor, ha Gyurcsányék nem tennék kötelezővé az iskolákban a héber nyelv oktatását.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ha a fenti eszementséget egyetlen mondatban kellene összefoglalnunk. De, mint már számtalan esetben tapasztalhatták, mi Önökért vagyunk, ezért megpróbáljuk. Már előre elnézést kérünk, ha a mondat kissé hosszabbra és összetettebbre sikeredik, mint amilyet az olvasó már megszokhatott tőlünk, de hát a hülyeség is árnyalt és bonyolult, ráadásul értelmet sem érdemes keresni benne.

Tehát: március 15. előtt néhány nappal a Józsefvárosi piacon magukat kínainak álcázó izraeli kommandósok vietnami zacskós leveseket és dobócsillagokat árulnak, miközben akcentussal beszélő, magukat zokni árusnak maszkírozó kommandósok a Magyar Országgyűlés túszul ejtésének tervén dolgoznak, és azzal fenyegetőznek, hogy amennyiben nem teszik kötelezővé az egyetemi menzákon a sóletevést, erős savanyú levessel árasztják el a Kossuth teret.

 

(A Klubhálón - www.klubhalo.hu - megjelent cikk szövege)

 

 

Most & Itt
2007.03.12 16:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.