Most & Itt

Összeesküvés a magyar nép ellen

Nyomozásba kezd a kormány, hogy kiderítse kik állnak a hazánk elleni összehangolt támadások, és a forint gyengülése mögött. Mert valakik...

Nyomozásba kezd a kormány, hogy kiderítse kik állnak a hazánk elleni összehangolt támadások, és a forint gyengülése mögött. Mert valakik állnak a háttérben, különben erős lenne a forint, nem minősítene le bennünket bóvli kategóriába a Moody’s, s nem fenyegethet ugyanezzel a másik két hitelminősítő.


Valami nagy összeesküvés lehet itt, más logikus magyarázat nincs arra, ami mostanában velünk történik. Nálunk ugyanis minden rendben van, nem rés vagyunk, hanem erős Bástya elvtárs, meglesz az egymillió új munkahely az azonnali és radikális adócsökkentés, még a hiánycél is ugyanaz, mint egy nappal ezelőtt volt. Ez pedig tényleg nagy szó, változó világban élünk, különösen a magukat felelősnek mondó politikusok nyilatkozataira igaz ez a megállapítás.

Azt még persze nem tudni, van-e lehetősége a magyar kormánynak a határokon túl is nyomozni - például, házkutatást eszközölni Brüsszelben, az Unió irodáiban, ahogyan azt nemrégiben a hazai kereskedelmi bankok esetében is tette. Jogalap valószínűleg nincs erre, de az ilyen nálunk nem probléma: bármikor megteremthető, visszamenőleg is, ha kell, elég, ha a Fidesz-frakció tagjai magasra emelik karjukat a parlamentben és megszavazzák az emberek akaratát.

Más kérdés persze, vajon mi állhat e nagy nemzetközi, összehangolt támadás hátterében. Miért nem a bolgárokat, a luxemburgiakat, vagy valamelyik más nemzetet pécézték ki maguknak a spekulánsok. Nem, tudunk másra gondolni, mint arra, hogy irigyelnek bennünket. Ezért forgolódnak most a tőkés birodalmak, ezért támadnak ránk az ordas hadak. Eszi őket a sárga irigység, mert, ha ezer évig élnek, akkor sem tudnak olyan, a tankönyvekben sehol fel nem lelhető, szokatlan gazdasági megoldásokat találni, mint a magyarok.

Pontosabban, nem a magyarok, hanem Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, és Orbán miniszterelnök. Rajtuk kívül ugyanis a többi magyar kiegyezne a már megszokott, és többnyire bevált gazdasági megoldásokkal is. Például az a tizenegy közgazdász, akivel legutóbb pénteken tanácskozott a miniszterelnök. A félreértések elkerülése végett, a konzultációra kizárólag jobboldali kötődésű szakembereket hívott a kormányfő, akik – hiába a tanácskozásról kiadott semmitmondó közlemény – igenis megmondták Orbánnak és jobbkezének, hogy mindenképpen meg kell állapodni a Nemzetközi Valutaalappal. Ez az a szervezet, amelyet Orbán és Matolcsy a tavaly nyári hadjárat egyik csatájában látványosan kipaterolt az országból, s amelyről Matolcsy még néhány nappal ezelőtt is hárombetűs intézményként nyilatkozott a parlamentben. A végtörlesztés volt az ősbűn, tették hozzá a közgazdászok, és azt sem titkolták el a meghívók elől, hogy szerintük egészen másfajta gazdaságpolitikára volna szükség.

A hivatalos közlemény mindezt persze nem említette. Nem azért, mintha a kormány hazudni akarna az embereknek, hanem, mert nem akarták őket szomorítani. Van a világban baj elég, minek még a saját gondjainkkal is terhelni a lakosságot.

Mondhatnánk persze, hogy megint Gyurcsány a hibás, ő áll a spekulánsok mögött. Nyilván, ebben is lenne valami. A hülyegyerek is tudja, hogy övé a Moody’s, a többi hitelminősítőben is van némi érdekeltsége, ő mozgatja a szálakat egy titkos boszorkánybarlangból, békaruhában, csőszkunyhónak öltözve. Mondhatnánk ezt is, de ez már egy kissé unalmas, valami újat, hihetőbbet kellene kitalálni.

Például, azonnali hatállyal meneszteni Matolcsyt és bűnbakkeresés helyett el kezdeni végre kormányozni. Értjük mi, hogy az elmúlt másfél évben erre nem jutott idő, de most már tényleg jó lenne tenni valamit, mert romlik a forint, csőd felé robog az ország, és hiába viszik el József Attila, valamint és Károlyi Mihály szobrát a Kossuth térről, ha a kormány nem lép időben, rajtunk már ez a mágia sem fog segíteni.

Most & Itt
2011.11.27 16:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.