Most & Itt

Sólyom-magyar Értelmező Kéziszótár

A Magyar Köztársaság, valamint a Világegyetem Legeslegfüggetlenebb Köztársasági elnöke elmondta újévi üdvözlő beszédét. S bár az államfő...

A Magyar Köztársaság, valamint a Világegyetem Legeslegfüggetlenebb Köztársasági elnöke elmondta újévi üdvözlő beszédét. S bár az államfő mondatai ezúttal is korszakosak, valamint a tőle megszokott módon emelkedettek és felemelők voltak, félő, hogy vannak e honnak olyan polgárai, akik még nem képesek megérteni Sólyom László alig kódolt üzeneteit. Számukra állítottuk össze a Sólyom-magyar Értelmező Kéziszótár néhány cikkelyét – okulás céljából és gyanánt.

 


Sólyom: A Nap pályája ismét győzedelmesen emelkedni kezd. Immár hosszabbodnak a nappalok. Hiába van tél, a tavasz közeledtének jegyébe fordult már minden.

Jelentése: Egy régi dakota közmondás szerint már csak alig néhányat kell aludnunk az általam mindig is nagyra tartott Fidesz, s élén mindnyájunk bölcs vezére, az örök és megbonthatatlan Orbán Viktor diadalmas visszatérésig. Gondolom, mindenki tudja, hogy én a kezdetektől nekik drukkoltam, most pedig, hogy a célegyenesbe fordultunk, már javában vágom a centit. Tanúim vannak arra, hogy odahaza mindennap imádkozom a tükör előtt a Fidesz végső és elsöprő győzelméért. Remélem, Orbán elnök úr nem felejti el, hogy én mindig az ő híve voltam, vagyok, és leszek is mindhalálig.

 


Sólyom: Mivel 2010 választási év lesz - az új esztendő alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre. A változás szükségét mindenki érzi - és sok politikus is tudja, hogy mit akarnak az emberek.

Jelentése: Mindenki menjen el szavazni, mindenki vigyen el magával még egy embert, mindenki szavazzon a Fideszre! Tessék a változásra, a Fideszre voksolni! Én, mint pártok fölött álló közjogi méltóság szintén a változásra fogok szavazni, és ezt tudom javasolni az összes magyar honfitársamnak is.


Sólyom: A felelős ember ad magára, alaposan megvizsgálja az ígéretek és ígérgetők hitelességét. É
s persze mérlegeli azt is, milyen teljesítményt nyújtottak, hová juttatták az országot azok, akik korábban már kormányoztak, és akik nem, azoknak van-e fedezetük, képességük a jelszavak valóra váltására.

Jelentése: A rohadt kommancsok, mint tudjuk, amikor csak tudtak, rárontottak a nemzetre. Lerohasztották az országot, hazudnak, ahol tudnak, és lopnak amennyit csak bírnak. Szándékosan ártanak a nemzetnek, árulják a hazát, mint valami keleti csecsebecsét szokás a piacon. Rólam mindenki tudja, hogy a nehéz időkben mindig is helytálltam, nem voltam rest a boldogult NDK-ban tanulmányokat végezni, és még azt is egyenes derékkal viseltem, hogy mindeközben tőlem alig néhány méterre emberek százait lőtték le a komcsi népség által felállított Berlini Falnál az Apró-villából munkából induló Gyurcsány-Bajnai klán dicstelen elődei.

 

Sólyom: Az utóbbi években is minden országos szavazás - a népszavazás, az európai parlamenti választások - jelentős politikai változásokat indítottak el.

Jelentése: Mint tudjátok kedves barátaim, különösen a hármas népszavazásra lehetünk büszkék. Ilyen kérdésekben sehol Európában nem engedtek volna népszavazást. Egyetlen demokratikus országban sem járult volna hozzá az Alkotmánybíróság, de még a köztársasági elnökök is minden igyekezetükkel azon lettek volna, hogy megakadályozzák a reformok magfojtását. Nálunk, hála az én sunyi és beszédes hallgatásnak álcázott tevékeny részvételemnek, sikeresen keresztbe feküdtünk a szocialista kormányzat nemzetromboló vízióinak.

 


Sólyom: Korrupcióban fuldoklik ma az ország. Ez teszi tönkre a gazdaságban a tisztességes versenyt, az intézményekben a tisztességes működést. Joggal háborítanak fel mindenkit a százmilliós és milliárdos kifizetések - de a mindennapok kis korrupciója, a visszacsorgatott megbízási százalékok, a hatósági engedélyért adott és kapott pénzek is méregként hatnak.

Jelentése: Meg kell különböztetni a szocialisták által elkövetett korrupciós ügyeket a Fidesz-közeli korrupciótól. Míg az előbbi, mint tudjuk, a haza és a haladás ellen való, s kizárólag a karvalytőkével összefonódott szocialista elit hasznát hizlalja, addig a Fidesz-közeli lenyúlások mindnyájunk boldogulását, a nemzet javát szolgálják. A Fidesz-közeli polgármesterek és egyéb vezetők ugyanis a zemberek érdekében növelik magánvagyonukat, amit ők tesznek zsebre, az köztudottan a magyar emberek zsebében marad.


Sólyom: Az új helyzetben új hangvételű kormányzásra, s új típusú ellenzékiségre van szükség.

Jelentése: Már sokszor kifejtettem az előrehozott választások előnyeit. Jobb lett volna, ha a Gyurcsány-Bajnai kormányzat minél hamarabb eltakarodik melegebb éghajlatra. Sajnos, pozíciómból következően ennél direktebben nem fogalmazhattam – azt ugye mégsem mondhattam, hogy a példaképem Orbán Viktor, és minden nap azért imádkozom, hogy ő, vagy valamelyik alvezére, például Szíjjártó Péter, örökbe fogadjon engem és családomat. És persze a leendő ellenzéknek is változtatni kell a hozzáállásán. Nem tartható ugyanis az állandó szembenállás a majdani nagyszerű és hibátlan kormányzati intézkedésekkel. A mindenkori ellenzéknek mindenben támogatnia kell a mindenkori Orbán-kormányt, hiszen az ellenzék nem lehet hazaáruló, akik nemzetközi fórumokon is mószerolják hazájuk kormányát. Itt jegyezném meg, hogy bár konkrét megkeresés még nem érkezett ezzel kapcsolatban, amennyiben mégis lenne ilyen, rövid gondolkodás és hezitálás után (mintegy 3 másodpercre gondolok) újból elvállalnám a köztársasági elnök nehéz, embert próbáló kihívásokkal teli, ám egzisztenciálisan fényűzően pazar(ló) életet biztosító posztját.


Sólyom: Isten áldd meg a magyart!

Jelentése: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Most & Itt
2010.01.02 12:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.