Most & Itt

Sarka Katának lenni

Nincs azzal semmi gond, hogy Sarka Katát meghívták a tévébe a születésnapja alkalmából. Kedves, aranyos, csinos lány, ráadásul még...


Nincs azzal semmi gond, hogy Sarka Katát meghívták a tévébe a születésnapja alkalmából. Kedves, aranyos, csinos lány, ráadásul még gyereket is vár. Igaz, utóbbi tény sportértékéből sokat levon, hogy a leendő apát Hajdú Péternek hívják.




Nem mintha Hajdú Péterrel bármi bajom lenne. Nem is lehetne, nem ismerem személyesen, egyszer találkoztunk futólag, ezt is csak azért nem felejtettem el, mert kellemetlenül jó a memóriám, gyakran egy csomó olyan dologra is emlékszem, ami teljesen lényegtelen.

Sarka Kata foglalkozására nézve híresség. Nem tudom, mostanában van-e olyan foglalkozás, hogy híresség, magyarul celebritás - néhány évvel ezelőtt még biztosan nem volt. És azt is sűrű homály fedi, hogy hol képzik a hírességeket, milyen iskolába kell járni ahhoz, hogy valaki hírességgé váljon, van-e államilag finanszírozott nappali tagozatos híresség-szak, vagy csak fizetős hallgatókat vesznek fel ezekbe a tanodákba.

Sarka Kata, aki arról híres, hogy Hajdú Péter felesége, és az ő gyerekét hordja a szíve alatt, mást még nem nagyon csinált az életben. Igaz, egy igazi hírességnek nem is nagyon kell semmit csinálnia, éppen elég, ha más hírességek társaságában mutatkozik. Olyanokéban, akik szintén arról híresek, hogy hírességekkel együtt lehet látni őket.

Néha persze kell egy kis balhé, leönteni a szomszéd asztaltársaságot egy pohár fehérborral, félrelépni a legjobb barátnő vőlegényével – bármi jó, csak írjanak az emberről az újságok.

Az újságok pedig már csak olyanok, hogy szívesen írnak a hírességekről. Tudományos eredményekkel, kimagasló művészi alkotásokkal persze nehezebb bekerülni a sok pénzre taksált oldalakra, címlapra meg úgyszólván lehetetlen, de azért ez sem teljesen reménytelen. Le kell menni kutyába (bocs a kutyáktól, nálunk, embereknél ez így mondják), egy költőnő is csak azt követően számíthatott némi média-érdeklődésre, hogy meztelenül fotóztatta magát egy fürdőkádban, az egyik festőnő képeit pedig azután kezdte vásárolni az értő közönség, amikor az illető nőszemély egy szál bugyiban feszített egy csomó óriásplakáton. (Utóbb kiderült, hogy még ez sem volt elég, ezért szegény kénytelen volt odaszarni az Országház lépcsőjére.) 

Nincs ezzel semmi baj, így működik mostanában a világ, ha Sarka Kata nem lenne híresség, a kutyát sem érdekelné, hogy születésnapja van és gyereke lesz.

És akkor Csisztu Zsuzsát sem hívták volna meg a műsorba. Merthogy szerény számításaim szerint a napokban több ezernyi terhes nő ünnepli a születésnapját, és a legtöbbjük be kell, hogy érje egy Csisztu nélküli összejövetellel.

Csisztu Zsuzsa egyébként igen jó választás volt. Nem csak azért, mert Sarka Kata kifejezetten jól mutatott mellette, hanem azért is, merthogy Csisztu nem attól híres, hogy valakinek a valakije. Ő a saját jogán lett valaki,  például tornász volt valamikor, igaz, ebbéli minőségében a kutya sem ismerte.

Ráadásul évekkel ezelőtt egy házi forgalmazásra szánt videó is előkerült, amin egy Csisztuhoz nagyon hasonlító hölgy domborított. Állítólag szinte majdnem teljesen biztos, hogy nem ő volt a női főszereplője a profi módon elővezetett lepedőakrobatikának, de a videó mégis körbekeringte az internetet, merthogy olyan jó arra gondolni: hátha mégis ő volt az a kis nő, aki nagyon tevőlegesen vett részt a kölcsönös örömszerzésben.

Csisztu egyébként úgy került a mostani műsorba, hogy Sarka Kata barátnője. Érdekes, hogy a celebek szinte kivétel nélkül celebekkel barátkoznak, ami persze valamelyest érthető. Mert, ha mondjuk Sarka Katának egy butikban dolgozó eladólány lenne a barátnője, akivel anno együtt jártak általánosba, akkor abból nem lenne nézettség, és a tévé tulajdonosa biztosan megkérdezné a műsor főszerkesztőjét, hogy a francba került ide ez a senkit sem érdeklő bolti eladó.

Sarka Katának és a többi celebnek tehát nem lehet bolti eladó barátnője, ami számukra egy hátrányos helyzet. Mi többiek, akik nem vagyunk celebek, azzal barátkozunk, akivel csak akarunk. (Vagy akivel tudunk).

Mindent összevetve, gratulálunk Sarka Katának a szülinapja alkalmából, már most szólok, talán még nem késő, az én születésnapom október 4-én lesz, és ismerek egy villanyszerelőt, aki november 2-án született – arany keze van, ha netán valamelyik tévét, vagy társasági lapot érdekelné a téma.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

 

Most & Itt
2008.09.24 21:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.