Most & Itt

Értünk hazudnak, nem ellenünk

Eltelt a megújult köztévé első hete, s mondhatjuk, felhőtlenül szórakoztunk. Megtudtuk, hogy Magyarországon van olyan hét, amikor háromszor...

Eltelt a megújult köztévé első hete, s mondhatjuk, felhőtlenül szórakoztunk. Megtudtuk, hogy Magyarországon van olyan hét, amikor háromszor is csütörtök van, és ezek egyikén 35 fok meleg várható. Hogy olyan villamosok érkeztek Spanyolországból, amelyekbe ablakot is szereltek, valamint rögtön az első nap láttuk, hogy mit nem látunk, mert műsor híján elsötétedett a képernyő.


Volt itt minden, móka, kacagás, de a legfőképpen szakmaiság a köbön.

Kellenek is a vidám műsorok, mert a rezsicsökkentés már csak mérsékelten szórakoztató, és a brókerbotrányon sem tud mindenki nevetni. Ráadásul az a poén is nagyon ott van, hogy egy Kiss Szilárd nevű egykori kormány-közeli agrárattasé hazánk moszkvai követségén azon munkálkodott, hogy minél több orosz örömlány kapjon magyar útlevelet.

Örülhetünk mindennek, ám itt sajnos sokkal súlyosabb dolgokról van szó. Ez a kis csínytevés ugyanis, amit egyesek közmédiának neveznek, évi 80 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek. Vagyis, a mi pénzünket tapsolják el azok az emberek, akik a tőlünk kapott nem kevés jövedelemért a szemünkbe hazudnak. Nyilván nem rosszindulatból teszik ezt, hanem azért, mert nem szeretnék, hogy szomorúak legyünk.

De mi mégis szomorúak leszünk, sőt, ami még ennél is szignifikánsabb: mérgesek. Egyfelől, mert nem hisszük el az általuk kreált bugyuta álomvilágot, másfelől meg kinőttünk már abból, hogy hülyének nézzenek bennünket.

Ettől ugyanis idegesek leszünk, és mindenféle dolgok jutnak az eszünkbe.

Például az, hogy ezt a 80 milliárd forintot mi azért adtuk oda a köztévének, hogy tájékoztasson bennünket. Mondja el nekünk, mi történik a nagyvilágban, mi Magyarországon.

A köztévé meg köszönte szépen, eltette a pénzünket, és úgy döntött, hogy esze ágában sincs bennünket tájékoztatni. Dögöljünk meg, ott, ahol vagyunk. (Vagy ott, ahol tudunk.)

Nem azt mondja, ami van, hanem azt, amiről azt szeretné, ha lenne. Ez, ha úgy vesszük, hűtlen kezelés, magyarul: lopás. Mi a köztévét megbíztuk egy feladattal (lásd, mint fenn), a megbízott a munkát elvállalta, majd eszébe sem jut elvégezni. Ha kérdezzük, mi van, nem válaszol, ha néha mégis, visszakérdez, vagy hazudik.

Ráadásul nem pártoktól függetlenül, a köz érdekében, hanem saját zsebre, egyetlen pártnak, a Fidesznek dolgozik.

Maga Orbán Viktor mondta, hogy már nem bíznak a Hír TV-ben, helyette a jövőben a köztévé lesz a szócsövük. Mostantól ugyanis már a Hír TV-ben is ellenséget látnak.

A gyengébbek kedvéért még egyszer: rájuk bíztuk a pénzünket, hogy okosabbak legyünk és tájékozottabbak.

Azt nem kértük, hogy hazudjanak, mert erre nincs szükségünk. Becsapni magunkat mi is tudjuk. És ez legalább ingyen van, pénzbe sem kerül.

Most & Itt
2015.03.23 22:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.