Most & Itt

Rosszabbul gyurcsányoznak, mint négy éve

Néhány nappal ezelőtt két férfi arról beszélgetett a trolibuszon, hogy nem véletlen, hogy most egymásután kétszer is csökkentették a benzin...

Néhány nappal ezelőtt két férfi arról beszélgetett a trolibuszon, hogy nem véletlen, hogy most egymásután kétszer is csökkentették a benzin árát.
Ez azért van, mondta a tájékozottabb, merthogy a szocik most mennek nyaralni. És kell nekik az olcsóbb benzin, hülyék lennének drága benzinnel útnak indulni. Bezzeg a Fideszeseknek nincs pénzük nyaralásra, mondta a másik, aki szintén okos volt.. Ők nem tudnak lopni, mint a szocik, ezért nyáron is dolgozniuk kell.
Mondjuk, ez utóbbiban igaza volt a trolin ülőknek. Merthogy a Fidesz tényleg dolgozik a nyáron. Vagy ha ők nem is, a Fidelitas biztosan. Hogy az idén elmaradjon az uborkaszezonunk, és még véletlenül se tudjunk ellazulni.




Igaz, rosszabbul gyurcsányoznak, mint négy éve, de így nyáron, ebben a nagy rekkenőben ez is megteszi. A Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas megengedhetné magának, hogy hátradől a jól megérdemelt babérjain, de ők nem ilyen földszintes filozófiákban utaznak - ennél nagyobb távlatokban gondolkodnak.
Nekik ugyanis még ezekben forró nyári napokban is a nemzet felemelkedése lebeg a szemeik előtt. Nem nyaralni mennek, hanem kivonulnak az egykor Élmunkásnak, ma Ferdinándnak nevezett hídhoz, hogy utcai sajtótájékoztató keretében bejelentsék: a Fidelitason belül megalakult a „Gyurcsány a hibás” tagozat.
Matricát is osztanak, „Gyurcsány a hibás” felirattal, amelyet mindenki oda ragaszt fel, ahova jónak látja. De a legjobb, mondják az ötlet kitalálói, ha olyan helyre kerülnek ezek a szellemi produktumok, ahol valami elrontott beruházás, meg nem valósult terv, kútba esett elképzelés nyomaira bukkanhatunk.
És ilyenek ugye mindenhol vannak - tudjuk, másból sem áll az ország. Egy nagy rakás szerencsétlenség vagyunk mi magyarok, rossz ránk nézni. Szánalmas nép lettünk, leharcolt náció, de mit lehet tenni, ha ehhez értünk a legjobban. Ebben mostanában nagyon otthon vagyunk: hogy hülyének mutassuk magunkat. Meg abban, hogy bebizonyítsuk országnak-világnak: mi vagyunk a világ leglehetetlenebb népe.
Kár, hogy csak kis matricákra futotta a Fidelitasnak – a Nagy Testvérnek tudjuk, tetemes az adóssága, nem ők kapták a legtöbbet, így aztán ezúttal nem tudtak beszállni a költségekbe. Pedig néhány óriás plakátra lett volna igény. Ki ne emlékezne a korábban az egész országot behálózó Irma nénire, akivel addig nyalatták a Fideszes sztájlisztok a cukrozatlan citromot, míg végül sikerült neki plakátminőségben savanyú képet vágni!
Valami ilyen kellene most is. Mert veszélyben a haza, talán már el is veszejtették.
Egyébként jó az ötlet, bár ami azt illeti, lenne mit fejleszteni rajta. Merthogy teleragaszthatnánk az országot mindenféle más marhasággal is. Például ilyenekkel: Gézuka hülye! Pistike elvette a homokozóban a vödröcskémet. Pannika árulkodott! Erik és Erika szerelmesek, beee!
És persze, ha lenne rá pénz, angol nyelven is közzétehetnénk az ostobaságainkat. Hogy ne csak a magyarok, de a hozzánk látogató külföldiek is kapjanak valamit a pénzükért. Ha már megveszik a méregdrága forintunkat, hadd lássák: annyira zoknik vagyunk, hogy bármikor képesek vagyunk keresztbe feküdni sajátmagunknak.
Teleragaszthatnánk mindent matricákkal. Egy nagy, összefüggő matrica-erdő lenne az ország. Az sem baj, ha a sok matricától már nem is látszana belőlünk, itt élőkből semmi.

A Klubháló - www.klubhalo.hu -számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.08.01 10:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.