Most & Itt

Rogán, a drága

Rogán Antal drága ember. Nem csak a szíve, de az órája is aranyból van. És a táskája sem két fillérbe kerül. Louis Vuitton a táskája márkája...

Rogán Antal drága ember. Nem csak a szíve, de az órája is aranyból van. És a táskája sem két fillérbe kerül. Louis Vuitton a táskája márkája, az ilyen majdnem fél milliót kóstál – már ha nem verték át annak idején, amikor, állítása szerint, az interneten beszerezte.


Nem tudja, Rogán Antal, mennyiért vásárolta a táskát, amely hamarosan a másé lesz. Eredetileg sem az övé lett volna. Feleségének Cilinek vette, de neki nem tetszett. Vett ő mást is a Cilinek, szerepet a Jóban Rosszban kórházsorozatban, mert arra már régóta vágyott a Cili. Még fizetni sem kellett érte, a kapcsolati tőkét is elfogadták.

De a táska nem tetszett a Cilinek, ezért kezdte hordani a Tóni. Hogy az órát eredetileg kinek vette, azt nem kötötte a sajtó orrára. Talán arra azért emlékszik, hogy mennyire került. Mint ahogyan a luxusutazás árára is, amely közel kétmillió forintba fájt.

A magyar családok, nyilván Rogán erre sem emlékszik, negyven százaléka nem megy sehová sem nyaralni. Nem azért, mintha a magyarok otthonülők lennének, és utálnának nyaralni. Kalandozó népség vagyunk emberemlékezet óta, de mostanság mégsem megyünk. Magyarország jobban  teljesít, de a pénztárcánkat elfelejtették erről értesíteni.

De most majd jó lesz, mert jön a rezsicsökkentés. Dől a pénz a magyarokhoz. Igaz, nem mindenkihez. Aki már régen nem fűt gázzal, mert kikapcsolta a szolgáltató, annak ettől még nem lesz munkahelye, hogy újból tudná fizetni a számlát. És aki mindig fával fűtött, az csak azt érzi a rezsicsökkentésből, hogy drágább lett a kenyér.

Még szerencse, hogy áramot mindenhol használnak. Főleg ott, ahol még nem kapcsolták ki a tartozás miatt. Úgyhogy, most majd mindenkinek jó lesz, de Rogánnak lesz a legjobb: nemcsak a rezsije csökken, de még ettől a rémes táskától is megszabadul. Elárverezi, az érte kapott pénzt pedig nem luxusnyaralásra, vagy a mostaninál is márkásabb órára költi, hanem egy, az ötödik kerületben (itt polgármester Rogán) kilakoltatásra kerülő asszonynak adja.

Aki ebből majd nyilván nem ússza meg a kilakoltatást, hiszen valószínűleg többel tartozik, mint Rogán úr táskájának az ára. A gesztus azonban értékelendő, még akkor is, ha Rogán nem a saját pénzéből jótékonykodik. Mert megtehette volna azt is, hogy nem árverez, hanem a saját pénzéből ajánl fel a bajba került asszonynak. És megtehetné minden képviselő, aki a politikából szedte meg magát, hogy adna a magáéból valamennyi pénzt a rászorulóknak.

Úgyhogy, bármennyire is nem szívesen tesszük, azt kell mondanunk, hogy ez az árverés valójában átverés. Valaki, vélhetően Fidesz-fan, majd megveszi a táskát, ami egy életen át arra emlékezteti, hogy ez a táska a Rogán Tónié volt. Lehet majd mutogatni a vendégeknek, dicsekedni vele.

Rogán meg majd vesz magának egy másik táskát. Mert megérdemli. Igazi, férfias darab dukál Rogánnak, nem olyan, mint ez, amin a fél ország hangosan röhög.

Most & Itt
2013.04.26 17:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.