Most & Itt

Rémálom

Magabiztos lett a Jobbik, pökhendi és fenyegető. Vezető prominensei a budapesti rendőrfőkapitánynak írnak leveleket, ügyvédei nemzetközi szankciókat...
Magabiztos lett a Jobbik, pökhendi és fenyegető. Vezető prominensei a budapesti rendőrfőkapitánynak írnak leveleket, ügyvédei nemzetközi szankciókat helyeznek kilátásba. Egyelőre még kikérik maguknak, hogy ők náci párt lennének, perrel fenyegetik, aki róluk ilyet állít, ám jogerősen feloszlatott, de azért egyenruhában masírozó gárdistáik „mocskos zsidók” rigmusokkal „üdvözölték” a jognak érvényt szerezni kívánó rendőröket.

 

Fenyegetnek tehát e derék szélsőségesek, újabban már nem is pert helyeznek kilátásba - ennél jóval kézzelfoghatóbb szinten zajlik a félelemkeltés. Jobbikék már a demokratikus látszatokra sem adnak: tavaly ilyenkor a például kereskedelmi televízióknak üzentek, ha olyan helyzetben lesznek, mondták, mindkét magyar kereskedelmi tévét meg fogják szüntetni. De nem csupán a megszüntetés vár rájuk, tették hozzá, székházaikat is földbe döngölik – írmagja se maradjon annak, amit ők nem kedvelnek.

 

A rendőröket is megfenyegették. Egy szentendrei magántelken gárdistákat avattak az egyébként jogerős bírói végzéssel betiltott szervezet tagjai, s amikor a rendőrség ez ellen fellépett, közölték velük: azért hoztak magukkal annyi fényképezőgépet, mert, ha majd kormányra kerülnek, akkor az itt intézkedő rendőrök közül senki sem kap majd munkát az egyenruhásoknál.

 

Mi, a Jobbiknál jobbhoz szokott állampolgárok jobb híján csak kapkodjuk a fejünket. Ha jókedvünkben lennénk, azt hihetnénk, vicc ez, ami mifelénk mostanában történik. Nevetnénk a letűnt korokat idéző, jelmezkölcsönzőből bérelt maskarák által sugallt viseltes ideológiákon. Hahotáznánk a kakastollas csendőrökön, mert tudnánk, hogy amint vége az előadásnak, a szereplők meghajolnak, bezsebelik a mérsékelt tapsot és hazamennek a legények.

 

De nem nevetünk, mert az előadás, amelyre befizettek bennünket, nem egy vidám darab, hanem szomorújáték. Rémálom – amiből talán még nem késő felébredni.

 

Az  Amerikai Magyar Népszava - www.nepszava.com - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2009.08.30 22:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.