Most & Itt

Példaképünk, Szijjártó Péter

Tessék bennünket még hülyébbnek nézni! Ígérjük, készséggel elhiszünk mindent, csak előtte csippentsenek a szemükkel, hogy most tetszenek...

Tessék bennünket még hülyébbnek nézni!

Ígérjük, készséggel elhiszünk mindent, csak előtte csippentsenek a szemükkel, hogy most tetszenek a képünkbe hazudni, és akkor mi felállva tapsolunk.

Például annak, hogy milyen tehetséges ember ez a Szijjártó Péter. 36 éves, és már külügyminiszter. Ma tette le a hivatali esküt – isten őtet úgy segélje!


Segélte eddig is, nem szenvedett hiányt semmiben. Tegnap például még csak három nagy értékű ingatlanról tudtunk, meg némi (82 millió forint) megtakarításról, mára viszont kiderült, hogy négy van neki.

Három a magyar igazság, meg egy a ráadás.

Idén tavasszal vásároltak a feleségével egy kis kulipintyót, Dunakeszin. Nem valami nagy szám ez a vityilló, alig 400 négyzetméteres, és mindössze 167 millió forintba került. Eredetileg nem ennyiért kínálták, de - mint Szijjártó nyilatkozta -, hosszasan alkudozott, így lett a vége 167 millió.

Ami már a nem szakértő szemlélő számára is jelzi, hogy jó kezekbe került a magyar külügyek irányítása. Szijjártó Péter tud bánni a pénzzel, nem szórja el a javait, gondosan az élére állít minden forintot, beosztja, hogy a család a hó végén se szenvedjen szükséget semmiben.

Tavaly tíz millió forintot keresett, és mindeközben 15 millió forintot takarított meg. Szijjártó Péter példája már csak ezért is több, mint követendő. Saját erejéből, korát meghazudtoló gyorsasággal emelkedett magasra, s mindeközben még az adóhatóságnak sem lett gyanús. Sem az ügyészségnek, sem senkinek.

Miért is lett volna: nincs itt semmi érdekesség, tessék szépen oszolni!

Világviszonylatban nyilván nem Szijjártó Péter a leggazdagabb 36 éves. Vannak olyanok, akiknek még a magyar külügyminiszternél is több házuk és megtakarításuk van.

De ezek az emberek nyilván nem tisztességes úton, szerezték a vagyonukat.

Úgyhogy, mostantól Szijjártó Péter a példaképünk. Felnézünk rá, titokban irigyeljük, ha tehetnénk, örökbe fogadnánk. Íme, az ember! Aki egész életét a politikában töltötte, a magyar nép szolgálatában. És közben folyamatosan a haza üdve lebegett a szeme előtt. Meg az, hogy a nemzet gyarapodjon.

Tessék minket még hülyébbnek nézni.

Obama meg, ha lenne esze, nem fikázná Szijjártó kormányát, hanem példát venne róla. Mert most annyira alulinformált az amerikai elnök, hogy nem csak azt nem tudja, melyik Magyarország harmadik legnagyobb városa – idézet Kósa Lajostól – de még azt sem, hogyan lehet tízmillió forintból 15 milliót megtakarítani.

Szijjártó és Szijjártóné egyébként szülői segítséggel vették meg a dunakeszi kulipintyót, anyóspajtásék mindkét részről sok millió forintot ajándékoztak a fiataloknak. Néhány másik milliót meg kölcsönbe adtak nekik, azt szegényeknek majd vissza kell fizetniük valamiből.

Nagyon azért nem aggódunk.

Már csak azért sem, mert mostantól mi is gazdagabbak lettünk. Igaz, csupán egy tanulsággal, de inséges időkben az is jó lehet valamire: a legfontosabb, hogy lehetőleg már születésünk előtt válogassuk meg jól a szüleinket. Akinek szegény, teszetosza szülei vannak, az megnézheti magát, ezért ha tehetjük, próbáljunk meg egy önzetlen, igen vagyonos családba csöppeni.
És ha kérhetnénk, tessék bennünket, magyar embereket még a mostaninál is hülyébbnek nézni!

Most & Itt
2014.09.24 20:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.