Most & Itt

Papcsákország

Térdig járunk a választási kampányban, alacsonyan szállnak a politikai ellenlábasokat leleplező felvételek. Legutóbb Papcsák Ferencről hoztak...

Térdig járunk a választási kampányban, alacsonyan szállnak a politikai ellenlábasokat leleplező felvételek. Legutóbb Papcsák Ferencről hoztak nyilvánosságra egy terhelőt, a felvételen egy építőiparban utazó üzletember Zugló egyik alpolgármesterének panaszkodik arról, hogy a megrendelésekből húsz százalékot vissza kell osztani az önkormányzatnak, az elnyert 500 millióból neki is százmilliót kellett „elhordania” a vagyonkezelő irodájába.


Nem vagyunk meglepve. Itt élünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, láttunk már egyet, s mást. Azt például, hogy Kósa Lajost Mr. 20 százaléknak becézik Debrecenben. Tavaly még Mr. 10 százalék volt a neve, az idei tényleg az elrugaszkodás éve lett, van fejlődés, kár lenne tagadni.

Papcsák polgármester szerint sértett emberekről és megrendezett történetről van szó, azt mondja, hogy bárki készíthet ilyen és ehhez hasonló felvételeket. Amiben egyébként igaza van: a technika mai fejlettségi fokán valóban nem nagy kunszt egy beszélgetést feltenni az internetre.

Mindezzel együtt nem gondoljuk, hogy az ügyészség és a rendőrség most majd összevissza kapkodja magát, csakhogy minél előbb nyomozhasson az ügyben, felgöngyölítse a szálakat, és méltó módon megbüntesse a bűnösöket. Még várnak a feljelentésre, mondta az ügyészségi szóvivő.

Nyomozhatnának persze maguktól is, hivatalból, hogy mást ne mondjunk. Volt már példa ilyenre, meg arra is, hogy véletlenül a fél magyar sajtó ott volt, amikor bilincsben elvezettek valakit, de ezúttal nem nyomoznak, mert feljelentésre várnak.

Nem is ez a téma valójában, hanem az, hogy a felvételen egy igen érdekes mondat is elhangzik: ez már annyira kínos, mondja a vállalkozó, akinek állítása szerint vissza kellett osztania a pénzt, hogy már a Viktorral sem lehet megbeszélni.

A régi vicc jut az eszünkbe, amikor egy férfi azzal fordul egy nőhöz: asszonyom, lefeküdne velem százezer forintért? Mire a hölgy rövid gondolkodás után: igen. És háromezer forintért? Mit képzel, háborodik fel a nő, mi vagyok én? Hogy Ön micsoda, azt már tisztáztuk, most már csak az árfolyamára voltam kíváncsi.

100 millió forint sok pénz. Annyira sok, amennyiről már a Viktorral sem lehet beszélni. Kisebb pénzről, nem tudjuk persze, hogy pontosan mennyiről, de tételezzük fel, hogy ötven millióról, valószínűleg lehet beszélni a Viktorral, de százmillió forint ezek szerint már nem a Viktor kompetenciája. Talán ha lenne valaki a Viktor fölött, aki illetékes ekkora összeg tekintetében! De fölötte csak a Jóisten van, ő pedig munkaköri beosztásából következően, nem foglalkozik pénzügyekkel.

Ekkora összegekről egyébként azért sem tud a Viktor, mert senkiről sem feltelezi, hogy a tudta nélkül ilyen pofátlanul mohó lenne. Arról persze nyilván vannak értesülései, hogy így mennek a dolgok. Régi motoros a Viktor, nem ma jött le a falvédőről, nyilván hallott már olyanról, amikor vissza kell osztani a beszerzésekből. Ám hogy vannak olyanok, akik többet kérnek, mint ami ilyen esetekben elvárható, az még a Viktornál is kiveri a biztosítékot.

Van egy sejtésünk, miszerint Papcsák polgártársnak hamarosan távoznia kell a hivatalából. Nem azért, mert csúnya dolgot művelt, hanem mert a Viktornak és a Fidesznek nem érdeke, hogy a papcsákokról szóljon a közbeszéd.

Ezért teszik hősünket lapátra, amilyen gyorsan csak lehet. Érdemei elismerése mellett természetesen, más fontos beosztásba.

Most & Itt
2013.09.26 18:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.