Most & Itt

Overdose nem fogott kezet Orbánnal

Overdose, a veretlen magyar csodaparipa hivatalában fogadta A Zembert, Aki Még Sohasem hazudott. A találkozás némiképp szokatlan és előzmények...

Overdose, a veretlen magyar csodaparipa hivatalában fogadta A Zembert, Aki Még Sohasem hazudott. A találkozás némiképp szokatlan és előzmények nélküli gesztusnak számít Magyarországon, hiszen Overdose-nak idáig nem volt szokása politikusok társaságában mutatkozni. Magukat megnevezni nem kívánó (vagy nem tudó) politológusok szerint mindez egy új korszak kezdetét jelentheti a magyar belpolitikában és közéletben.

A Fidesz elnöke illusztris társaságban, valamint nagy média érdeklődés mellett utazott Overdose alagi rezidenciájára. Vele volt egy korábbi öttusa-, valamint egy fogathajtó világbajnok, s ugyancsak elkísérte őt a 11 versenyen veretlen ló trénere, és a munkalovasa is. 

Az ilyenkor kötelező kölcsönös udvariaskodás után megkezdődtek az Overdose-Orbán kétoldalú tárgyalások. Orbán Viktor megsimogatta az utolsó hazai versenyére készülő magyar csodaparipát, aki ezt még diplomatikusan tűrte, ám szavahihető szemtanúk, valamint egy erről készült videófelvétel szerint, amikor a Fidesz elnöke almával próbálta megetetni, nem fogadta el a feléje nyújtott eledelt. Sőt, amint az a felvételen is látható, a más körülmények között nyugodtnak mondható négylábú finoman, de határozottan elhárította az ellenzéki pártelnök kezét. 

Az Overdose-Fidesz kapcsolatokban jártas megfigyelők ugyanakkor megjegyzik, hogy mindez nem tekinthető barátságtalan gesztusnak. Az alma, mint étek visszautasításával az intelligens versenyló mindössze azt kívánta jelezni, hogy bár edzett állat, és sok mindent kibír, azért az ő gyomra sem vesz be mindent, s – szemben másokkal - őt nem lehet mindennel megetetni.

Ezt követően a tárgyalás négyszemközt folytatódott, az újságírók és a közvélemény kizárásával. Annyi azonban kiszivárgott, hogy Orbán Overdosenak is megerősítette: nem tartja legitimnek a Bajnai-kormányt, Bajnai Gordont Gyurcsány klónjának, kormányát pedig Reménytelenség Bt.-nek nevezte. 

Az istálló környékén várakozó újságírók szerint Overdose időnként hangosan felnyerített - állítólag díjazta Orbán egészséges, optimizmustól sem mentes, bár helyenként kissé vulgáris humorát.

Amikor a Fidesz elnöke arról beszélt, hogy a magyar gazdaság visszaesése legalább nyolc százalékos lesz, Overdose idegesen toppantott a frissen patkolt lábaival, majd hosszasan és látványosan vizelt – ezzel is jelezte, hogy – beszélgetőpartnerével ellentétben - nem igazán otthonos a számok és a gazdaság világában.

Orbán még elmondta, hogy szerinte egymillió legális munkahelyre lenne szükség – Overdose erre állítólag kis horkanással jelezte, hogy szerinte nem szabad az embereket lóvá tenni.

A megbeszélés közös közlemény aláírásával zárult, a felek kifejezték reményüket, hogy a majdani kormányváltás után tovább javulnak az Overdose-Orbán kapcsolatok.

Megfigyelők szerint a kisebb nézeteltérésektől eltekintve jó hangulatúnak, és többek által – például Szíjjártó Péter szóvivő – előremutatónak mondott találkozót követően Overdose nem fogott kezet Orbán Viktorral.

Csapody Miklós, független MDF-es képviselő az esetet kommentálva bunkóságnak nevezte ezt a magatartást, míg a szocialista Szanyi Tibor csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban: micsoda paraszt!

Overdose környezetéből nem kívánták kommentálni a két politikus megjegyzését, a csodaparipa hivatalvezetője csupán annyit közölt, hogy mint minden kijelentés, így ezek is a nyilatkozókat minősítik.


Most & Itt
2009.04.18 13:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.