Most & Itt

Orbán Viktor Sarka Kata férjével a Frizbiben

Orbán Viktor miniszterelnök lesz a vasárnap esti Frizbi vendége. Ezt hirdeti napok óta a TV2, a miniszterelnök ezek szerint úgy látta jónak, hogy...

Orbán Viktor miniszterelnök lesz a vasárnap esti Frizbi vendége. Ezt hirdeti napok óta a TV2, a miniszterelnök ezek szerint úgy látta jónak, hogy Sarka Kata férjének műsorában is megossza népével azt a rengeteg jót, amit a felsőoktatás kapcsán az elmúlt viharos napokban nem tudott elmondani.


Egy korábbi beszélgetés - Orbán Viktor budai házában fogadta Sarka Kata férjét és a Frizbi stábját

Hogy Sarka Kata férje mit szólt a különös karácsonyi ajándékhoz (nem minden családnál kerül hús-vér miniszterelnök a fa alá), nem tudni. Ő kérte a Jézuskától Orbánt, vagy ráerőszakolták, úgy, mint ahogyan Matolcsy miniszter szerint az IMF szeretné Magyarországra tukmálni a pénzt. Az sem kizárt, hogy a kormány jóindulatát kitartóan kereső csatorna vetette fel az ötletet.

A legvalószínűbb azonban, hogy Orbán maga jelentkezett Sarka Kata férjének a műsorába, mert felismerte, hogy valamit tenni kell a rohamosan fogyatkozó népszerűség további csappanása ellen. Az elmúlt néhány napban ugyanis a Fidesz korábbi törzsközönsége, a fiatalok fordultak szembe Orbánnal és kormányával. Meg persze a szüleik és a nagyszüleik, akik közül 2010-ben nyilván sokan szavaztak a Fideszre. Most azonban vége a sírig tartó szerelemnek, mert minden eddiginél világosabban szembesültek azzal, miként működik a Fidesz által üzemeltetett hazugsággyár.

Ha valakinek a gyerekét, az unokáját bántják, rosszabbul érinti, mintha őt magát érné sérelem. Ezek a mostani szülők nagyszülők soha nem bocsátják meg Orbánnak és csapatának, hogy becsapta őket. Hogy elveszi a gyerekeik jövőjét, megfosztja őket a tanulás és ezzel a felemelkedés lehetőségétől. Vagyis, mindentől, amiben hisznek, és ami fontos számukra az életben.

Ezek a mai fiatalok, szemben a szüleik és nagyszüleik nemzedékével, már a rendszerváltozás után születtek. Okosak és tájékozottak, átlátnak a szitán és nem hajlandók elhinni a mézesmázos maszlagokba csomagolt mellébeszélést.

Ezt ismerte fel mostanra Orbán, vagy valaki a környezetéből, s ezért mutatja meg magát karácsony előtt vasárnap este a Frizbiben. Felvételről megy a műsor, kedvcsinálóként néhány részletet adtak már belőle. A bejátszásokon a tandíjról beszélt a miniszterelnök, ami ugyan nincs, de ők most mégis eltörölték.

Kivéve azokon a szakokon, ahol mégis lesz, de ott sem tandíjnak hívják.

Fentiekből már látszik, hogy Orbán Viktort ugyanabban a székbe ültették, mint korábban sok más nagy gondolkodót - hogy mást most ne is említsünk, a frissen kitüntetett Békemenet egyik szellemi nagyágyúját, Pataky Attilát.

Hogy ki jön ki jobban ebből a karácsonyi beszélgetésből, nem tudni. Sarka Kata férje, aki mint tudjuk, tegeződik a miniszterelnökkel, vagy Orbán Viktor, aki azt reméli, hogy visszaszerez néhány elpártolt hívet.

Nekünk, többi magyaroknak, akiket hál’ istennek nem hívnak Sarka Kata férjének a műsorába, másfajta gondjaink vannak. És azoknak a fiataloknak is, akiket most a hatalom igyekszik rendbontóként beállítani. Igaz, nem gyújtottak fel autókat, és tankokat sem kötöttek el, ráadásul még a kukák felborogatásáról is megfeledkeztek – 2006 ősze óta mindezek bocsánatos bűnök a kétharmad szemében –, de az egyik előállított fiú hátizsákjának legalján bicskát találtak a rendőrök.

Evésre szokta használni, mert kollégista.

Talán erről, vagyis, a rövid kések éjszakájáról, valamint az egyetemes magyarságot ért többi fenyegetésről is szól majd a miniszterelnök Sarka Kata férjének a műsorában.

Ha más dolgunk nem adódik, akkor valószínűleg majdnem biztos, hogy talán okvetlenül meghallgatjuk.

Most & Itt
2012.12.22 13:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.