Most & Itt

Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhel

Nagyon szerethetik az Európai Unió polgárai Orbán Ráhelt, Orbán Viktor miniszterelnök 25 éves lányát. Az olasz, francia, brit, német és számos...

Nagyon szerethetik az Európai Unió polgárai Orbán Ráhelt, Orbán Viktor miniszterelnök 25 éves lányát. Az olasz, francia, brit, német és számos más náció polgárai ugyanis mélyen a zsebükbe nyúltak, és befizették egy igen előkelő, decensen méregdrága svájci magániskolába, hogy az ifjú asszony már most sem elhanyagolható fényességű elméje ott pallérozódjék tovább.


Hogy a tanulmányai finanszírozása mellé még apróbb ajándékokat is vásároltak-e Orbán Ráhelnek az uniós polgárok, arról konkrétan nincs tudomásunk, egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy Orbán Ráhel szemeszterenként 15 millió forintba kerülő tandíját az uniós polgárok állják.

Talán sosem derül fény erre - az Európai Unió polgárai szerények és nem hivalkodnak nagylelkűségükkel - ha Orbán Ráhel nem érez késztetést arra, hogy megvédje édesapját, Magyarország miniszterelnökét. Pedig védik Orbán Viktort épp elegen, a házának környékét például hosszú hónapok óta lezárva tartják, bárhová megy, őrzők tucatjai kísérik, nehogy baja essék.

Most Orbán Ráhel úgy látta jónak, hogy neki is meg kell védenie egyre többet támadott papáját. Ezét írta fel a Facebookra, hogy nem szorul Orbán Viktor segítségére, annál is kevésbé, mert férjével, Tiborcz Istvánnal önálló családjuk van, saját erejükből boldogulnak, saját erejükből, a saját lábukon állnak.

Hiba volt közzétenni ezt a néhány veretes mondatot. Rögtön megindult ugyanis a találgatás, hogy honnan van egy 25 esztendős fiatalasszonynak és a nála csak néhány évvel idősebb férjének akkora saját ereje, hogy abból - a saját lábukon állva természetesen - képesek a 15 millió forintos tandíjat kigazdálkodni.

Így derült ki, hogy Orbán Ráhel férje - a még mindig igen ifjú Tiborcz István - vállalkozásai a Fidesz kormányra kerülése óta valósággal megtáltosodtak.

2009-ben még „csak” alig 9 millió volt az éves bevételük, ám egy évvel később már 400-nál is több millió, az idei esztendő pedig különösen jól sikerült: szerény számítások szerint közel hárommilliárdot kaptak különböző, döntő többségében uniós forrásokból.

Az Európai Uniónak nem a levegőből van pénze. Nem is valamilyen gazdag, amerikai vagy titokzatos távol-keleti nagybácsitól, sőt, még maga az Úristen sem ad neki egy megveszekedett eurót sem. Az Európai Unió pénzét a tagállamok adják össze, a már említett népek polgárainak dolgos munkájából származó adózott jövedelem van benne.

Eredetileg, az Európai Unió bővítésekor, valószínűleg nem az volt a cél, hogy az Orbán-rokonság jövedelmét gyarapítsák.

De még csak nem is az, hogy Lázár János 70 milliós lakást vásárolhasson a tízéves fiának, Lázár Boldizsárnak, vagy hogy Szijjártó Péter külügyminiszter 167 milliós kulipintyóra tegyen szert Dunakeszin. Sőt: az Európai Unió bővítésekor Rogán Antal, vagy teszem azt, Kósa Lajos vagyonának gyarapodása sem merült fel szempontként.

Ha emlékezetünk nem csal, eredetileg az volt a terv, hogy az egykori szocialista országok gazdaságát a lehetőségekhez mérten fejlettebbé és a versenyképesebbé tegyék, infrastruktúrájukat, valamint az ott élő emberek életszínvonalát közelítsék a nyugat-európai szinthez.

Utóbbi, mármint az emberek életszínvonalának felzárkóztatása Orbán, Lázár, Rogán, Szijjártó és mások esetében sikerült. Egyedül talán Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhelt illetően maradt némi hiányérzetünk.

Mert hiába, hogy van mit a tejbe aprítania, de ezek szerint annyi pénze még az ő saját lábon álló családjának sincs, hogy valamelyik élenjáró, a jövő letéteményeseként számon tartott jó nevű törökországi, kazahsztáni, vagy azeri tanintézményben gyarapítsa szakmai ismereteit.

Több segítség kellene Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhelnek és családjának, hogy ne kelljen a hanyatló nyugat egyik, szakmailag nyilván megkérdőjelezhető színvonalú, a jövő szempontjából hasznavehetetlen tudást adó magánegyetemén vegetálnia.

 

Most & Itt
2014.12.22 13:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.