Most & Itt

Orbán: most és mindörökké

Az Orbán-rendszer olyan, mint a valaha volt szovjet-magyar barátság: örök és megbonthatatlan. Mi magyarok tesszük azzá. Nem szeretjük Orbánékat...

Az Orbán-rendszer olyan, mint a valaha volt szovjet-magyar barátság: örök és megbonthatatlan. Mi magyarok tesszük azzá.

Nem szeretjük Orbánékat, de megtanultunk élni velük. Tudjuk, hogy milyenek: csalnak, lopnak, hazudnak.

A rendszer is tudja rólunk, hogy milyenek vagyunk. Ismer bennünket, hisz ő is belőlünk való. Mi teremtettük, a saját gyönyörűségünkre. A mi virágunk, mi szakajtottuk, most meg szagolhatjuk a végtelenségig.


Megtaláltuk a kiskapuit, tudjuk, mit várnak el tőlünk, hogy ne legyen bajunk.

A rendszer megtűr bennünket, mert mi is elviseljük őt. Nem kívánja, hogy szeressük, még csak úgy sem kell tennünk, mintha kedvelnénk. Neki az is elég, ha nem látványosan utáljuk, beéri azzal, ha nem megyünk ki túl sokan, és túl gyakran az utcára.

Utoljára Kádár idejében volt ilyen: nem kell, hogy szeressetek, de ne utáljatok nyilvánosan. Neki is elnéztük, hogy egy hazug ideológia mentén, gazemberekkel vette körül magát. Szegény János bácsi, mondtuk, ha tudná, hogy mennyi gazemberrel van körülvéve!

Szegény Orbán, ha tudná, hogy mekkora gazemberekkel vette körül magát! Sorolhatnánk a neveket, hosszú a becstelen brigantik sora. Nem véletlenül keveredtek mellé, mindegyikük az ő kreatúrája.

Kiegyeztünk Orbán rendszerével: addig jó, míg Orbán él. Ő elhiszi, amit mi hazudunk, mi pedig úgy teszünk, mintha elhinnénk, amit ő hazudik.

Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ki lett találva jól. Aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére. Ránk épül ez a rendszer, mert tudja, hogy ránk lehet építeni.

Ismer minket, mint a rossz pénzt, tudja rólunk, hogy milyenek vagyunk. Megbízhatók vagyunk, szorgalmasak, nem lázadók.

Kádár idejében sem volt erre mentség, legföljebb magyarázat: az oroszok strázsáltak felettünk. Most nincs szükségünk smasszerekre, magunk vagyunk a saját kápóink. Körbekerítettük magunkat, még jóval azelőtt, hogy a gyoda megépült volna a határon.

Megszoktuk Orbánt, és nem lázadunk ellene. Megvetjük és lenézzük. Megvett minket, ezért lenéz bennünket.

A morgás joga megmaradt - ha jut mellé pacal és hosszúlépés, miénk itt a világ.

Ne zavarjátok köreinket, köszönjük, megvagyunk.

Most & Itt
2015.10.25 21:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.