Most & Itt

Orbán és Orbánné

Ezt a képet ő tette fel magukról a Facebookra. Feltehetőleg az udvari fotós műve, aki minden útjukra elkíséri őket. Sok pénzért készíti ezeket...

Ezt a képet ő tette fel magukról a Facebookra. Feltehetőleg az udvari fotós műve, aki minden útjukra elkíséri őket. Sok pénzért készíti ezeket a felvételeket - ez most ilyenre sikerült.


De nem is az a lényeg, hogy ki állt az objektív másik oldalán. Hanem, hogy ez nem egy lesből készült kép. Nem egy rosszkor elkapott, a képen látható szereplőkkel szemben rosszindulatú fotós által ellesett pillanat örökítődött meg.

Ezt a fotót a kockásinges maga választotta ki. Nyilván nem saját kezűleg tette fel, de nagyon csodálkoznánk, ha előtte nem láttamozta volna.

Két öregember néz a kamerába, pedig még épp hogy elmúltak ötvenévesek. Nem kellene így kinézniük, és főleg nem egy ilyen lehangoló kanapén ülve.

A kockásinges valamiért ezt találta a legjobbnak. Kérdezhetnénk kajánul: milyen lehet akkor a többi? Vagy, még kajánabbul: ha van jobb kép is róluk, akkor milyen lehet az az ízlés, amelyiknek ez tetszik?

Két összeillő ember, zsák és a foltja. Mert ne mondja senki, amit oly gyakran hallani: hogy ez a szegény asszony mennyit szenved az ura miatt.

Az a szegény asszony, aki a képen saját koránál megviseltebbnek látszik, felnőtt ember. Választó és választható. Számos előnyt élvez abból, hogy a kockásinges felesége.

Nem ők kapják a legtöbbet, tudjuk már egy ideje, de ők is kapnak eleget.

Öröm nincs az arcukon, csak fáradtság és kiábrándultság. Unják már nagyon azt, ami van, miközben azért hajtanak, hogy folytathassák. Maga a kockásinges mondta, hogy a programja egyetlen szóból áll: folytatjuk.

Pedig már nekik is elegük van belőle, de nem tudják nem folytatni.

Ne irigyeljük őket, amiért ma övék minden hatalom. Két kifejezéstelen tekintet, egy leharcolt kanapé – ezer szónál is többet mond el róluk.

Nem lehet most könnyű nekik. Ha kicsit is jobban éreznék magukat, és nem olyan kutyául, mint ahogyan az a képen látszik, akkor bizonyára más helyszínt választottak volna. Mosolygósabbat, kedvesebbet. És talán még a háttérben is lenne valami, ami a szemnek is szép.

Szegény gazdagok. Tud valaki egy tisztességes kanapét kölcsönbe? Csak annyi időre, ameddig egy fotó elkészül.

Most & Itt
2014.04.03 05:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.