Most & Itt

Orbán bocsánatot kért Bajnaitól a bohóc miatt

Mint ismeretes, az elmúlt pénteken Hatvanban egy bohócnak látszó élőlény támadt Bajnai Gordonra. A volt miniszterelnöknek nem esett bántódása...

Mint ismeretes, az elmúlt pénteken Hatvanban egy bohócnak látszó élőlény támadt Bajnai Gordonra. A volt miniszterelnöknek nem esett bántódása, mert az egyik testőre, aki a csetepatéban könnyebben megsérült, megvédte őt. Azóta mélységes csönd honol az ügy körül, nem tudni, hogy történt-e valamilyen intézkedés az eset után.


Pedig történt, és csak azért nem hallhattunk róla, mert a sajtómunkások nem tartották fontosnak, hogy tájékoztassák a magyar embereket. Hiányt pótolunk tehát, amikor röviden összefoglaljuk, hogy mi történt a bohócnak látszó élőlény pénteki támadását követően.

A kiérkező rendőrök még aznap elfogták a bohócnak látszó élőlényt, s az adatfelvétel során megállapították, hogy az emberi fajhoz tartozik. Nevét is megtudták, lakóhelyét, és foglalkozását is rögzítették, majd őrizetbe vették.

Pintér Sándor belügyminiszter rendkívüli vizsgálatot rendelt el az ügyben, hogy kiderítse, miként történhetett meg ez a gyalázat, s hogy hol voltak a rendőrök, amikor a helyükön kellett volna lenniük. A vizsgálat gyorsan lezárult, kiderült, hogy a rendőrök nem ott voltak, ahol lenniük kellett volna, ezért fejek hullottak.

Közben, egy másik szálon, az ügyészség soron kívül nyomozásba kezdett. Azt vizsgálták, hogy van-e köze a CÖF plakátjairól ismert bohócnak a Bajnai fórumait rendre megzavaró bohócnak látszó élőlényekhez. A vizsgálatot az ügy kényes voltára való tekintettel – elvégre egy, a választáson induló ellenzéki párt egyik vezetőjét érte támadás – Polt Péter személyesen felügyelte. Nemcsak arra voltak kíváncsiak a nyomozók, hogy a CÖF milyen kapcsolatban állt a bohócnak látszó élőlénnyel, hanem arra is, hogy honnan voltak a CÖF-nek százmilliói arra, hogy méretes plakátokkal teleokádja az ország egész területét, oldalas hirdetéseket adjon fel a napilapokban, valamint, hogy kis füzetecskékkel szórja teli a polgárok postaládáját.

S ha már a CÖF képbe került, a nyomozóhatóság elszámoltatta őket a Békemenetek költségeivel, különös tekintettel a lengyel import-tüntetők, valamint a Nem leszünk gyarmat és hasonló magvas eszmeiségű molinók előállításának forrásaira.

Kiderült, hogy a szálak a Fideszhez vezetnek, tőlük került pénz a CÖF számlájára. A vizsgálat ettől kezdve a Fidesz irányában is folytatódott, Rogán Antal frakcióvezető – akárcsak néhány évvel korábban, a Magyar Vizsla című lejárató lap esetében – tagadta, hogy közük lenne a CÖF pénzeihez, ám később mégis elismerte, hogy tőlük származik a pénz, ők fizetik a CÖF költségeit, óriásplakátjait, újsághirdetéseit, bértüntetőit.

Orbán Viktor ezt követően bocsánatot kért Bajnai Gordontól. A közmédia szintén megkövette a magyar embereket az elmúlt négy évben tanúsított méltatlan munkásságáért, majd oknyomozó riportsorozatban leplezte le a CÖF homályos pénzügyeit, vezetőinek egykori állampárti kötődéseit.

Aztán szépen fölébredtünk, és rájöttünk, hogy már megint elbóbiskoltunk miközben felállva tapsoltunk Orbán Viktornak. Az is hamar kiderült, hogy a fentiekből csak az első bekezdés igaz, a többi csupán kitaláció, éppen olyan képtelenség, mint az azonnali és radikális adócsökkentés, az egymillió új munkahely, az unortodox gazdaságpolitikáról szóló bugyuta tündérmese, és a többi kapitális baromság.

Most & Itt
2014.02.12 21:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.